(Foto: Laura Padoan)

Charterarrangør laver rejser til flygtningelejr

Den hollandske charterarrangør Sunweb, der også har afdeling i Danmark, tilbyder rejser til den græske ø Lesbos for at hjælpe de mange flygtninge på øen.

Med næsten 50.000 solgte rejser i 2015 har den hollandskejede charterarrangør Sunweb Rejser nået en markedsandel på omkring fire procent i det danske chartermarked.

Søsterselskabet i Holland har netop lanceret en ny type rejser, som indtil videre har fået en del international omtale. Sammen med flyselskabet Transavia har man indtil udgangen af marts måned sat arbejdsrejser på programmet til den græske ferie-ø Lesbos.

Øen er i løbet af det seneste år blev oversvømmet af flygtninge fra Syrien, Afghanistan, Irak og Libyen, og befolkningen og nødhjælpsorganisationer har travlt med at oprettet krisecentre og etablere de nødvendige faciliteter.

Sunweb i Holland vil indtil udgangen af marts tilbyde ugerejser til Lesbos til en pris mellem 3.150 og 3.450 danske kroner. Den første dag vil gæsterne besøge en flygtningelejr, og de følgende seks dag står den på hårdt arbejde med flygtningene – enten direkte på stranden eller i flygtningelejren.

Sunweb har valgt at starte rejsesæsonen til Lesbos allerede i februar for at imødekomme efterspørgslen fra frivillige, der ønsker at give en hånd med i forhold til de mange flygtninge, der ankommer hver dag. Fra maj måned vil Sunweb sende traditionelle chartergæster til den græske ø.

Chartergæster og flygtninge side om side
Lesbos har ikke været på programmet i de senere år hos Star Tour og heller ikke hos den danske afdeling af Sunweb.

“Det lyder meget sympatisk, og herhjemme er der også mange danskere, der er interesseret i at hjælpe med at gøre noget. Det er en rigtig god idé, hvis man har en rejsearrangør, der går sammen med en nødhjælpsorganisation,“ siger pressechef Nikolaj Johnsen fra Star Tour, der dog ikke har aktuelle overvejelser om igen at få Lesbos med i programmet.

Sunweb gennemfører således rejserne i samarbejde med en NGO, der hedder Movement on Ground.

Derimod vil Spies og andre rejsearrangører fra midten af maj måned atter sende gæster til Lesbos, selvom der sidste sæson var en del klager fra gæster, der følte at ferien blev ødelagt på grund af den massive tilstrømning af flygtningen på øen, der blot er på 1.630 kvadratkilometer.

Hos Star Tour ser Nikolai Johnsen ikke et problem i, at ferierende chartergæster befinder sig side om side med flygtningene.

“Vi lever i en verden, der er så globaliseret, at hvad enten man oplever det hjemme i stuen via sit TV, eller selv oplever det på øen, så gør det ingen forskel. Det er ikke afstanden, der er afgørende. Men jeg kan godt forstå, at det gør indtryk på folk.“

Foto: Flygtninge på stranden på Lesbos (Laura Padoan)