En Boeing 737-800 fra det hollandske charterflyselskab Corendon Dutch Airlines. Foto: Maarten Visser, CC 2.0

Stor europæisk rejsearrangør aflyser køb af flyselskab

Sunweb Group, der har et dansk charterrejsebureau, afblæser som følge af coronakrisen planerne om at købe Corendon Dutch Airlines, der er et hollandsk charterflyselskab.

I juni sidste år annoncerede Sunweb Group, at det havde indgået en aftale om at købe Corendon Dutch Airlines. Men dette bliver imidlertid ikke realiseret alligevel.

Sunweb Group, der blev etableret i Holland i 1991, meddeler, at rejsekoncernen aflyser planerne om at overtage det hollandske charterflyselskab, der råder over tre Boeing 737-800 og er søsterselskab til tyrkiske Corendon Airlines.

Rejsekoncernen oplyser, at det har opsagt salgs- og købsaftalen i overensstemmelse med dens vilkår, og Sunweb Group og Corendon Dutch Airlines vil således fortsætte som to separate selskaber med forskellige aktionærer. Årsagen til den aflyste handel er, at Sunweb Group ikke var i stand til at opfylde visse krav inden for en fastsat tidsfrist.

”Vi beklager at måtte udsende denne meddelelse, da Sunweb Group har investeret betydelig tid og ressourcer i at få denne transaktion til at ske. Da salgsdatoen i salgs- og købsaftalen nærmede sig, uden at alle krav var opfyldt, aflyste vi transaktionen,” siger Mattijs ten Brink, koncernchef i Sunweb Group.

Sælgerne af Corendon Dutch Airlines anfægter Sunweb Groups beslutning, og sagen vil blive gennemgået i Amsterdams distriktsret.

125.000 danske feriegæster i 2019
Coronapandemien har haft stor indflydelse på hele rejsebranchen – herunder Sunweb Group. Den hollandsk-schweiziske rejsekoncern har hovedkontor i Rotterdam i Holland og driver rejsebureauer i flere europæiske lande. Sunweb Group ejer ikke fly eller hoteller, og den sælger sine pakkerejser direkte til kunderne online. Stærke partnerskaber og fortsat støtte fra aktionærer sikrer, at koncernen står strækt trods de svære markedsforhold.

”Med aftalens ophør kan begge organisationer fokusere fuldt ud på deres respektive nøgleprioriteter. I den nuværende krise og som en ansvarlig digital ferieekspert vil Sunweb Group forblive engageret i sine kunder og de løfter, der er givet,” understreger Mattijs ten Brink.

Sunweb Group ejer blandt andet Danmarks femtestørste charterarrangør, Sunweb, der i 2019 havde omkring 125.000 danske gæster. 104.000 af dem var chartergæster, mens resten var skiturister.

Sunweb Groups planlagte køb af Corendon Dutch Airlines er ikke eneste mislykkedes forsøg på en handel af et charterflyselskab under coronakrisen. I april i år aflyste det polske flyselskab LOT sine planer om at overtage tyske Condor, der var en del af det konkursramte Thomas Cook Group.

 

Relaterede artikler:

LOT-køb af Condor er annulleret

Aalborg Lufthavn lander ny charterarrangør

Rejse- og luftfartsbranchen møder 60.000 kunder