Cimber Sterling og SAS i svensk samarbejde

Cimber Sterling og SAS vil i dag på et pressemøde i Växjö Småland Airport offentliggøre et nyt samarbejde mellem de to selskaber. Angiveligt bliver der i første omgang tale om en føderute fra den svenske lufthavn til Københavns Lufthavn og dermed til det omfattende SAS-rutenet.

Omgivet af søer i Växjö i det sydlige Sverige ligger Småland Airport. Herfra er der i lige luftlinie ca. 200 kilometer til Københavns Lufthavn, men ikke i øjeblikket en flyrute.

I stedet må rejsende fra området ofte benytte indenrigsfly til Stockholm, eller bil- og togforbindelse direkte til Københavns Lufthavn på en anden side af Øresund.

Men noget kunne tyde på, at der snart bliver direkte flyforbindelse fra Småland Airport til København. Cimber Sterling og SAS har under alle omstændigheder inviteret til pressemøde tirsdag kl. 11.00 i den sydsvenske lufthavn.

Her ventes de to luftfartsselskaber at præsentere et samarbejde om en nye rute fra Växjo til København, der skal opereres af Cimber Sterling i code-share med SAS. Dermed får de rejsende fra området bedre muligheder for at rejse ud i verden.

Der ventes at blive tale om en rute mellem København ogVäxjö,der etableres med virkning fra den 26. marts 2012. Fartplanen vil være følgende:

QI049 CPH-VXO 22:40-23:25 12345×7 ATR72
QI048 VXO-CPH 06:25-07:05 123456x ATR72

Der flyves en daglig rundtur på alle hverdage samt én rotation på lørdage og søndage. Flytypen vil være ATR72 med 66 sæder.

Offensiv mod Sverigeflyg

Dermedkan Cimber Sterling sammen med søsterselskabet Skyways indlede endnu en offensiv, der lægger pres på Sverigeflyg, der blandt andet har Flygsmaland, som en af aktørerne i den særlige alliance.

Senest har Cimber Sterling annonceret en rute fra Norrköping til Visby, der vil blive opereret i konkurrence med Gotlandsflyg, der også tilhører Sverigeflyg-alliancen.

Småland Airport er en relativt lille lufthavn i skandinavisk sammenhæng. Det er således den 37. største lufthavn i Skandinavien med blot 180.640 passagerer i 2011. Der er noget mindre end Bornholms Lufthavn, men mere end dobbelt så stor som Sønderborg Lufthavn.

Operatører til Växjö-Småland Airport eri dag Skyways,Flygsmaland samt Ryanair, der i øjeblikket har ruter til Alicante og Düsseldorf-Weeze. Herudover er der et par charterarrangører, der benytter lufthavnen i højsæsonen.