Sukhoi Superjet SSJ100 (Foto: CityJet)

CityJet får pris for at vinde SAS-kontrakt

Den store wet lease-kontrakt, som irske CityJet indgik med SAS sidste år, er med til at sikre selskabet hæder fra sine europæiske kolleger.

Det kom sandsynligvis som en overraskelse for rigtig mange, da det irske regionalflyselskab CityJet i oktober sidste år fik tildelt kontrakten på at operere otte CRJ900-fly for SAS fra i år. Samtidig fik CityJet SAS’ finske produktionsselskab Blue1 med i købet.

Wet lease-kontrakten med SAS var med til at sikre CityJet en sølvpræmie ved kåringen af årets europæiske regionalflyselskab, da sammenslutningen af regionale flyselskaber i Europa, European Regions Airline Association (ERA), holdt årsmøde i Madrid i sidste uge.

CityJet blev hædret for i 2015 at have gennemgået en succesfuld transformation med betydelige vækst i trafikken samt ny forretningsmodel med større fokus på wet lease-kontrakter.

Her var den store kontrakt med SAS det afgørende gennembrud. Kontrakten var oprindelig på otte CRJ900-fly, men i foråret 2017 udvides med yderligere fire fly med option på yderligere to fly. Alle 12 fly er spritnye fra Bombardier-fabrikken i Canada.

Først med russisk fly
Desuden har CityJet som det første europæiske flyselskab tidligere i år taget de russiske Superjet SSJ100-fly i brug. Selskabet har blandt andet brugt flytypen på sine egne ruter i Centraleuropa samt på en wet lease-kontrakt for Finnair i september. I den forbindelse blev flytypen blandt andet brugt på Finnair-ruten mellem Helsinki og Billund.

“Modtagelse denne hædersbevisning fra vores kolleger er en stor ære. Jeg er glad for at modtage prisen på vegne af alle 850 medlemmer af CityJet-holdet. Det er en stor vidnesbyrd om den kolossale indsats, der er gjort med at omdanne CityJet til en pulserende og voksende luftfartsvirksomhed,” siger Pat Byrne, chef for CityJet, og fortsætter:

“Vores fokus på kunder, uanset om de er en pendlere på en af vores mange egne ruter eller et luftfartsselskab, som vi wet leaser fly til, adskiller CityJet fra mængden. Vi er virkelig stolte af at blive anerkendt for det med denne pris.”

Knudepunkt i London City
City Jet driver en flåde på 28 fly på sine egne ruter – som omfatter et vigtigt knudepunkt i London City Airport – og på sine wet lease-kontrakter på vegne af Air France og SAS. Selskabet udfører også stadig flere charterflyvninger for erhvervskunder, sportshold og underholdningsindustrien. De 850 medarbejdere er primært placeret på hovedkontoret i Dublin, men CityJet har også baser i Amsterdam, Helsinki, London, Paris og Stockholm.

Mere end 50 flyselskaber er medlemmer af ERA, der også har knap 150 associerede medlemmer fra hele den europæiske luftfartsindustri. Fra Danmark er flyselskaberne Air Greenland, Atlantic Airways, Cimber, Danish Air Transport og Jet Time og lufthavnene i Aarhus og på Færøerne blandt medlemmerne sammen med Nordic Aviation Capital og Skyways Technics.

 

 

Relaterede artikler:

Russisk fly ind på Billund-rute

CityJet skal flyve SAS-ruter fra Billund

SAS henter flere City Jet-fly ind

SAS indgår regional jet-aftale med CityJet

Air France-KLM sælger CItyJet