Det summer atter af liv i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH | PR)

CPH nærmer sig to millioner månedlige passagerer

I april var der flere end 1,8 millioner passagerer, der fløj til, fra eller via Københavns Lufthavn. Det er det højeste passagertal siden februar 2020, og selvom lufthavnen har været udfordret, gik det “fornuftigt”.

Det er lang tid siden, at der har været så mange passagerer gennem terminalerne i Københavns Lufthavn, som det var tilfældet i april måned.

Der blev registreret i alt 1.808.611 passagerer, hvilket er det højeste niveau siden februar 2020, der var sidste måned før COVID-19 af verdenssundhedsorganisationen WHO officielt blev erklæret en pandemi.

Selvom der er tale om en passagerudvikling, der peger hen imod mindst to millioner rejsende i hver af de kommende sommermåneder, så er der stadig tale om en tilbagegang på 27,9 procent i forhold til april 2019, der også dengang inkluderede den travle påskeuge.

”Det er godt at se, at rejselysten – og muligheden for at komme afsted – er tilbage. Der har været tryk på omkring påsken, hvor rigtig mange har været ude at rejse. Lufthavnen, butikkerne og spisestederne er ved at være godt besøgt igen,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Længere ventetid i sikkerhedskontrollen
Den markante fremgang betyder dog også, at der er stigende udfordringer med at håndtere de mange passagerer, der har genvundet rejselysten.

Flyene er nået op på en gennemsnitlig belægning på omkring 70 procent, og der er efterhånden længere ventetider i sikkerhedskontrollen. Det skyldes først og fremmest mangel på personale, som det tager flere måneder at uddanne, træne samt at sikkerhedsgodkende hos myndighederne.

”Rigtig mange danskere og sydsvenskere oplevede en travl lufthavn hen over påsken. Selv om vi var udfordrede i peak-perioder, gik det fornuftigt. Vi forsøgte at informere passagererne så godt som muligt om risikoen for længere ventetid, og heldigvis mødte langt de fleste op i ekstra god tid,” forklarer Peter Krogsgaard.

Lufthavnsdirektøren forsikrer, at man inden længe vil være oppe på fuld bemanding, når sommertrafikken for alvor går i gang.

London er atter blevet populær
Udover at omkring tre ud af fire passagerer er vendt tilbage i Københavns Lufthavn, så oplever man også, at det er de samme destinationer, som før coronapandemien, der topper listen over flest rejsende.

London har atter sat sig på førstepladsen efterfulgt af Oslo, Amsterdam, Stockholm og Aalborg. Tidligere har Stockholm indtaget tredjepladsen, men flyskam-begrebet fylder stadig meget i Sverige, mens KLM har været i stand til at fastholde et attraktivt rutenet fra den store Schiphol Airport i Amsterdam.

 

Relaterede artikler:

CPH: Trafikken til Europa nærmer sig det normale

Februar: 10.000 flere passagerer om dagen i CPH

Næsten 280.000 flere passagerer i CPH