Københavns Lufthavn fik i 2016 et nyt venteområde ved de såkaldte busgates. Foto: Ernst Tobisch/CPH

CPH slået af nordiske konkurrenter

Mere end 65.000 rejsende kårer Helsinki til verdens bedste lufthavn, mens CPH må se sig henvist til en 25. plads. På ét område er CPH dog med helt i front.

Når Københavns Lufthavn skal forsvare, at lufthavnen er dyrere for flyselskaberne at bruge end lufthavnene i Stockholm og Oslo, så peger lufthavnen ofte på, at de flyrejsende er gladere for at benytte CPH end Arlanda eller Gardermoen.

En stor international rundspørge blandt mere end 65.000 europæiske flyrejsende viser imidlertid, at CPH klarer sig dårligst blandt de fire store nordiske hovedstadslufthavne.

Ind på førstepladsen
Det er onlinerejsebureauet Travellink, der har bedt sine kunder vurderer de lufthavne, som de er rejst igennem på en rejse købt hos Travellink. Lufthavnene har mindst haft ni millioner passagerer om året og er vurderet af mindst 100 rejsende i undersøgelsen.

Kunderne har vurderet lufthavnene på en skala fra 1 til 5 og de sender Helsinki’s Vantaa-lufthavn ind på en førsteplads, som verdens bedste lufthavn med en gennemsnitlig karakter på 4,3.

Helsinki tager den øverste podieplads foran Glasgow, Zürich og München, der bliver henholdsvis nummer to, tre og fire.

På niendepladsen dukker Oslo Gardermoen med en gennemsnitlig score på 4,04. Stockholms Arlanda-lufthavn bliver vurderet til at være verdens 17. bedste lufthavn, mens Københavns Lufthavn må tage til takke med en 25. plads.

Næstbedst til shopping
Hvis man zoomer ind på delelementer i ”lufthavnsoplevelsen”, så er der dog ét felt, hvor CPH formår at være med helt fremme i feltet og sikre sig en podieplads. Således har Travellinks kunder vurderet, at CPH er verdens næstbedste lufthavn når det kommer til shopping. På en skala fra 1 til 5 får Københavns Lufthavn i gennemsnit en karakter på 3,91 kun overgået af Tel Aviv’s Ben Gurion International Airport, der scorer 3,98.

På tredjepladsen kommer Zürichs Kloten-lufthavn, der også er den lufthavn i verden med de næstbedste restauranter og de næstbedste venteforhold. I begge kategorier kommer Dallas/Fort Worth International Airport ind på en førsteplads, mens Frankfurt bliver nummer tre.

Byerne Berlin, New York og Paris har alle tre to lufthavne blandt de 10 dårligst placerede lufthavne på den generelle liste, hvor Helsinki ligger i top. Bundskraberen er ikke overraskende Berlins slidte Schönefeld-lufthavn.

 

 

Relaterede artikler:

Singapore Changi fortsat verdens bedste lufthavn

​CPH fortsat bedst i Norden

Butikker skæpper i kassen i CPH

CPH bliver Danmarks næststørste shoppingcenter