Da Norwegian mødte folket

Der var både kolde fadøl og brandvarm debat, da Norwegian mødte folket på Folkemødet.

(ALLINGE) Midt mellem et hav af patientorganisationer, politiske partier og pensionskasser stak Norwegian torsdag eftermiddag hovedet frem i et telt på Folkemødet på Bornholm. I to timer bød det norske flyselskab på kolde fadøl til det danske folk, der havde mulighed for at stille spørgsmål til flyselskabet.

Norwegian ønskede at fortælle folkemødedeltagerne, at de ikke er så slemme som fagbevægelsen nogen gange gør dem til, hvad angår løn- og arbejdsvilkår. På en planche i teltet havde Norwegian tydeligt skrevet, at de altså ikke bedriver social dumping, sådan som fagbevægelsen – efter Norwegians mening – har haft travlt med at påpege.

Fik en sludder
Mere end hundrede nysgerrige lagde vejen forbi og fik en sludder. Og det var ikke kun hr. og fru Danmark. Også repræsentanter for konkurrerende flyselskaber, lufthavne og fagbevægelse gæstede teltet.

Blandt dem var Thilde Waast, formand for Flyvebranchens Personale Union (FPU). Hun fik sig en varm debat med Norwegians informationschef Daniel Kirchhoff om forholdene for de ansatte i flyselskabet, selskabets baser i Spanien og Thailand samt andre luftfartsemner. Der var ikke enighed parterne imellem om konklusionerne, men parterne kunne dog enes om at mødes igen og diskutere videre.

Senere torsdag bød Dansk Industri op til debat om vilkårene og fremtiden for dansk luftfart. I dag fredag er FPU vært for en debat om Ryanair og social dumping, og lørdag byder Københavns Lufthavn op til debat.