ATR 72-600 fra DAT. (Foto: Aalborg Håndbold / PR)

Dansk flyselskab bliver sponsor for håndboldhold

Flyselskabet DAT har indgået en sponsoraftale med de regerende danmarksmestre i herrehåndbold, der har tidligere flyselskabsejer som hovedaktionær.

DAT har flere aktiviteter i Nordjylland. Flyselskabet er et af tre selskaber, der flyver på Danmarks største indenrigsrute mellem Aalborg og København. Engagementet stopper dog ikke der. DAT bliver fremover en del af kredsen af selskaber, der har en sponsoraftale med Aalborg Håndbold.

Aalborg Håndbold har flere gange været danske mestre og vundet Super Cup. Derudover blev holdet også pokalmestre i 2019. I resten af denne sæson kommer flyselskabet DAT altså med på holdet. Det fortæller Aalborg Håndbold i en pressemeddelelse.

”Siden vi begyndte at flyve mellem Aalborg og København, har vi gerne ville støtte lokalt. Sammen med Aalborg Håndbold har vi fundet en god partner til at vise vores lokale engagement,” udtaler Jesper Rungholm, der er administrerende direktør i DAT.

Vil gerne støtte lokalt
Som en del af aftalen vil spillerne fra håndboldklubben bære DATs logo på trøjerne. Derudover har flyselskabet også fået adgang til en række billetter til holdets hjemmekampe, der i fremtiden skal bruges ved konkurrencer på selskabets flyvninger samt sociale medier.

“Vi er måske ikke det største selskab, der flyver ud af Aalborg, men vi vil meget gerne være et selskab, der støtter lokalt,” tilføjer Jesper Rungholm i pressemeddelelsen om hvorfor, at DAT har valgt at blive sponsor for holdet.

I forbindelse med sponsoratet blev der offentliggjort et billede af flyet OY-RUN, der er folieret med håndboldklubbens logo samt tre spillere. DAT fortæller til CHECK-IN.dk, at billedet er lavet til lejligheden, men at selskabet overvejer at føre en lignende foliering ud i livet i fremtiden.

Mange ligheder
I spidsen for håndboldklubben, der fra sommeren 2022 får Mikkel Hansen, verdens bedste håndboldspiller i truppen, står direktør Jan Larsen. Direktøren fortæller i pressemeddelelsen, at han mener, at Aalborg Håndbold og DAT er et godt match, da der tilsyneladende er mange lighedspunkter mellem kulturerne i de to organisationer.

“Et familieejet flyselskab som DAT har meget af den samme kultur og mange ligheder med os i Aalborg Håndbold. Det var tydeligt ud fra de samtaler, vi har haft sammen, at de er lige så engagerede, som vi er.”

Det er blandt andet den nordjyske rigmand Eigil B. Christensen, der som bestyrelsesformand og hovedinvestor er en af de bærende kræfter bag Aalborg Håndbold. Christensen er ikke et ukendt navn i luftfartskredse. Han var nemlig involveret i nordjyske Great Dane Airlines, der gik konkurs sidste år.

 

Relaterede artikler:

DAT skruer ned for norsk indenrigsrute

DAT har budt på nordnorske ruter

Kamp om at blive første grønne indenrigsrute