Mille (OY-MIL) - en CRJ200 fra Global Reach Aviation. (Foto: GRA | PR)

Dansk flyselskab har fået en “Mille”

Global Reach Aviation i Billund har anskaffet endnu en Bombardier CRJ-200, der skal supplere det eksisterende fly af samme type. “Vi kan se, at efterspørgslen er på vej tilbage,” siger direktøren.

Luftfartøjsregistreret i Danmark er den 8. oktober blevet opdateret med OY-MIL. Denne registrering dækker over en næsten 21 år gammel Bombardier CRJ-200LR med plads til 48 passagerer, der har fået navnet Mille.

Det er samtidig flyet, der i fremtiden skal flyve for Billund-baserede Global Reach Aviation (GRA) på den driftstilladelse som Copenhagen AirTaxi er indehaver af. 

Med denne anskaffelse vil GRA atter råde over to fly, da man i forvejen har en anden CRJ-200LR i flåden med registreringen OY-CRJ. Indtil for et år siden opererede GRA de to CRJ-fly, D-ANSK og D-AGRA, på en driftstilladelse fra tyske ProAir Aviation.

”Vi kan se efterspørgslen er på vej tilbage, og vi har en klar opfattelse af, at grupper som sportshold og virksomheder i stor udstrækning foretrækker at chartre fly, hvor der er færre kontaktflader, hvis det er muligt,” siger Jacob Rasmussen, administrerende direktør og luftkaptajn.

Tidligere Lufthansa-fly
Nyanskaffelsen til GRA blev hentet hos Avmax Group i Calgary i sidste måned og derefter fløjet hjem til Billund på en længere tur fra Calgary med mellemlandinger i Iqualit i det nordøstlige Canada og Keflavik på Island.

Flyet blev oprindeligt leveret til Lufthansa CityLine den 15. april 2000 og har gennem tiden fløjet for russiske UTair Aviation og det sydkoreanske lavprisflyselskab Air Pohang.

Selskabets to CRJ-200 fly har en rækkevidde på 3.000 kilometer, hvilket er nok til til de fleste primære destinationer i Europa, og der er tilsyneladende nok at lave, når man kigger i logbogen for OY-CRJ gennem de seneste seks uger. Her optræder destinationer som Barcelona, Beirut, Berlin, Brekstad-Orland, Braunschweig, Eindhoven, Geilenkirchen, Gibraltar, Hamborg, Istanbul, Katowice, Lahr, Luqa, Mostar, Reykjavik, Santiago de Compostela, Sarajevo og Zaporizhzhia.

 

Relaterede artikler:

”Jeg føler mig voldsomt privilegeret”

To danske flyselskaber i nyt samarbejde

Dansk flyselskab går fra minus til plus