North Flyings Cessna 650 Citation III (Foto: North Flying)

Dansk flyselskab opnår eftertragtet certificering

North Flying med base i Aalborg Lufthavn har fået den eftertragtede EURAMI-certificering, der styrker selskabet i forbindelse med opgaver inden for ambulanceflyvning.

North Flying har i snart 20 år været kendt for at være en af de førende nordeuropæiske operatører inden for ambluanceflyvning. Nu kan Aalborg-flyselskabet også dokumentere den høje kvalitet, som selskabet er kendt for at levere.

For få dage siden har selskabet nemlig opnået en treårig certificering hos EURAMI (European Aeromedical Institute), hvilket vil medvirke til at øge konkurrenceevnen i det særlige nichesegment, som North Flying opererer i. Hos EURAMI er North Flying blevet certificeret til langdistanceflyvninger med alle slags patienter inklusive respiratorpatienter, der kræver intensivbehandling.

“Det betyder, at vi blandt andet kan indgå i overvejelserne hos de største operatører i USA, der også har certificeringen. Vi kan således samarbejde om at transportere patienter fra USA til Europa, hvor det amerikanske selskab kan flyve til Island, hvorfra vi kan overtage transporten,” forklarer salgschef Jesper Kragelund fra North Flying til CHECK-IN.dk.

Certificering hos EURAMI er en omfattende proces. Tre gange har kvalitetskontrollører fra organisationen været på besøg på basen i Aalborg, og North Flying har måttet dokumentere samtlige procedurer.

”Vi har gennem det seneste års tid arbejdet hårdt og målrettet på at få den eftertragtede EURAMI-certificering i hus. Derfor glæder det os, at vi kunne opfylde kravene, da vi havde besøg af kvalitetskontrollørerne på vores base. Vi er stolte over at være det første danske flyselskab, der har opnået certificeringen,” siger salgschef Jesper Kragelund.

Krav fra forsikringsselskaber
North Flying har siden 1998 gennemført flere end 2.500 ambulanceflyvninger og råder i dag over 10 fly på basen i Aalborg Lufthavn, hvor selskabet også har egne værkstedsfaciliteter. Samtlige flyvninger koordineres af en operationsafdeling, der har åbent 24/7 året rundt.

North Flying har stor ekspertise i ambulanceflyvning (Foto: North Flying)

North Flying har stor ekspertise i ambulanceflyvning (Foto: North Flying)

”Det er vores vision sammen med Aalborg Universitetshospital og Region Nordjylland fortsat at kunne styrke vores tilstedeværelse i markedet for ambulanceflyvning, hvor vi har en betydelig og unik knowhow,” forklarer Jesper Kragelund.

North Flying råder over højt specialiserede læge- og sygeplejerskehold med specialer i anæstesi og flyvemedicin. Rekrutteringen af medicinsk og paramedicinsk personale sker i samarbejde med de danske universitetshospitaler og Flyvevåbnet.

”Vores kunder er alarmcentralerne, der i stigende grad efterspørger flyselskaber med EURAMI-certificeringen, da det efterhånden er et krav fra mange forsikringsselskaber,” understreger Jesper Kragelund.

EURAMI arbejder for at fremme kvaliteten af medicinske flyvninger i Europa og resten af verden. Det sker blandt andet gennem hjælp til harmonisering og ensretning af de europæiske og internationale standarder på området.

 

Relaterede artikler:

Dansk flyselskab må sætte Norges-rute på pause

Gammel kending tilbage som North Flying-direktør

Stefan Vilner fyret i North Flying

Flyselskab tvinger Dantax til nedjustering

North Flying går fra stort minus til lille plus