Christiansborg (Foto: Henrik Sørensen)

Dansk Luftfart hilser V-udspil velkommen

Brancheorganisationen Dansk Luftfart håber, at Venstres forslag om at lave en vækstplan for dansk luftfart finder vej til regeringsgrundlaget og bliver ført ud i livet.

Hos brancheorganisationen Dansk Luftfart holder man lidt mere øje med hvad der kommer ud af forhandlingerne om en ny regering end man plejer at gøre. Et af branchens største ønsker er nemlig i spil og kan komme til at indgå, når der skal skrives et regeringsgrundlag for kommende borgerlig regering.

Det er en vækstplan for dansk luftfart, som partiet Venstre har smidt i bowlen. I udspillet “Flere danske job i hele Danmark“, som partiet lancerede i valgkampen op til Folketingsvalget torsdag i sidste uge, spiller udarbejdelsen af en vækstplan for dansk luftfart nemlig en vigtig rolle.

“Potentialet for vækst og jobskabelse i dansk luftfart skal videreudvikles. I lyset heraf skal der udarbejdes en samlet vækstplan for dansk luftfart  herunder ved at nabotjekke dansk regulering med vores nabolande og ved at forbedre lufthavnenes sammenhæng med øvrig infrastruktur med videre,“ skriver Venstre i sit udspil.

En så konkret udmelding glæder Dansk Luftfart.

”Det er vi rigtig glade for, at de har taget med. Nu kommer det til at afhænge af regeringsforhandlingerne om det kommer med eller ej,” siger chefkonsulent i Dansk Luftfart, Per Henriksen.

Får taget fat
Hvis initiativet klare sig igennem nåleøjet og kommer på to-do-listen hos en ny borgerlig regering, så er Dansk Luftfart klar til at deltage i arbejdet.

”Vi håber de nedsætter et udvalg, der skal arbejde med at udarbejde en vækstplan,” siger Per Henriksen.

For brancheorganisationen gør det ikke den store forskel, om det er transportministeren eller erhvervsministeren, der tager stafetten op.

”Det vigtigste er at man får taget fat. Så er det mindre vigtigt hvilken minister og hvilket ministerium, der står bag,” understreger Per Henriksen.