Danish Air Transport A320-200 (OY-RUP) er solgt til selskab i Kirgistan. (Foto: Alec Wilson / Wikimedia Commons)

DAT har solgt A320-fly

Danish Air Transport har før årsskiftet solgt et af selskabets fem A320-fly til et flyselskab i Kirgistan. Nu er DAT på udkig efter et erstatningsfly.

Hos Danish Air Transport (DAT) er man startet året med fire Airbus A320-fly i flåden. I det meste af 2016 havde flyselskabet fem fly beskæftiget af denne type, men en tillokkende mulighed gjorde, at et af flyene blev solgt i slutningen af 2016.

Der er tale om flyet med den tidligere registrering OY-RUP, som DAT fik i flåden den 21. maj 2015. Den 29. januar i år vil det være 24 år siden, at flyet gennemførte den første flyvning før leveringen til AirLanka, der var første bruger af flyet. Den nye ejer af flyet er Avia Traffic Company, der har hjemsted i Bisjkek i Kirgistan.

“Der dukkede pludselig en køber op til en Airbus, der ellers ikke var til salg. Den stod uden vinterkontrakt, så det var ganske fint,” bekræfter DAT´s administrerende direktør Jesper Rungholm til CHECK-IN.dk.

Tre fly på dansk charter
Med salget af et A320-fly har DAT fire fly af denne type til rådighed for det kommende sommertrafikprogram. Men flyselskabet har ikke nødvendgivis travlt med at finde et erstatningsfly.

“Vi mangler en flyvemaskine til den kommende sæson. Vi skal ikke nødvendigvis erstatte det solgte fly, men vi går på markedet for at se, om vi kan finde en maskine, der kan passe ind,” siger DAT-direktøren.

Ifølge Jesper Rungholm er markedssituationen i 2017 bedre end i 2016. Der er tre Airbus-fly på danske charteropgaver, og der er solgt 25 procent flere flyvninger end i sidste års sommertrafikprogram, hvilket svarer til en udvidelse fra 3.000 til 4.000 timer.

Det er også nødvendigt for DAT at få flyene på opgave. Selvom flyene er købt og betalt, hvilket dermed giver flyselskabet mere fleksibilitet, så er det kun, når flyene er i luften, at de kan tjene penge.

“Vores mål inden for charter er fyldt op. Tre fly og ikke mere med en ordentlig udnyttelse. Hvis man ikke udnytter sit materiel 100 procent, så er der ingen penge i det.

DAT skal i 2017 flyve charter for Primo Tours, Århus Charter, Apollo, Folkeferie.dk, green2green, Danski samt Nortlander Ski Tours.

 

Relaterede artikler:

Femte A320-fly ankommet til DAT

DAT øger omsætningen med 28 procent

Flere DAT-flyvninger for SAS

DAT vinder stor Apollo-kontrakt

DAT: Ikke flere Airbus-fly lige nu