DAT og Alsie Express får fast track i CPH

Fra i dag vil Danish Air Transport tilbyde rejsende på Flex-billetter til Bornholm og Karup fast track-sikkerhedscheck i CPH. Alsie Express følger efter.

Livet bliver fra i dag en smule lettere for nogle af passagererne på Danish Air Transports (DAT) indenrigsruter fra København til Bornholm og Karup. DAT-Passagerer, der har købt såkaldte Flex-billetter kan nemlig fra i dag af bruge fast track-sporet CPH Express i lufthavnens sikkerhedskontrol. Dermed får i hvert fald de passagerer en lidt nemmere vej gennem lufthavnens sikkerhedskontrol.

I slutningen af marts i år blev indenrigs- og udenrigstrafikken i Københavns Lufthavn slået sammen. Det betød, at indenrigspassagererne ikke længere havde deres egen sikkerhedskontrol i Terminal 1, men skulle ind gennem den centrale sikkerhedskontrol mellem Terminal 2 og Terminal 3 sammen med alle udenrigspassagererne.

Det har udløst stor kritik fra blandt andet pendlere, der var vant til ofte meget kort eller slet ingen ventetid ved indenrigskontrollen i Terminal 1.

Det 17. flyselskab
Nu har Danish Air Transport valgt at tilbyde fast track-produktet CPH Express, som er en service Københavns Lufthavn sælger til de flyselskaber, som ikke har deres egen fast track-kontrol. Det har kun SAS. Konkret er CPH Express to spor i hver sin ende af den centrale sikkerhedskontrol.

Danish Air Transport bliver det 17. flyselskab, der kan tilbyde CPH Express. Og inden længe kommer det andet indenrigsflyselskab Alsie Express formentlig til som selskab nummer 18. Det lille flyselskab, der flyver mellem København og Sønderborg, er således ved at få it-systemerne på plads. Hvornår man er klar til at gå i luften vides endnu ikke præcist.

Når Alsie Express kommer med, bliver det muligt for rejsende på alle indenrigsruter at benytte sig af fast track-sikkerhedskontroller – hvis de vel at mærke betaler for det eller har de medlemskort til loyalitetsprogrammer, som kan åbne den slags døre.