Airbus A320 (OY-RUZ) fra Danish Air Transport. (Foto: Kris Van Craenenbroeck)

DAT skal flyve for Corendon Airlines

Tyrkiske Corendon Airlines har valgt DAT som operatør på en wetlease-aftale til den kommende opstart i Danmark. DAT skal flyve de første syv måneder fra primært København og Billund.

Corendon Airlines åbner i 2022 to nye baser i Danmark. I Københavns Lufthavn vil selskabet basere to fly, mens et fly får fast base i Billund Lufthavn.

Det bliver dog ikke det tyrkiske flyselskab, der i første omgang skal gennemføre flyvningerne. I stedet har selskabet indgået en wetlease-aftale med danske DAT, der kommer til at flyve de danske turister til Spanien, Grækenland og Tyrkiet med selskabets tre Airbus-fly.

Aftalen starter den 1. april, hvor DAT placerer et fly i Antalya Airport, hvorfra det skal flyves danske gæster til og fra København, Billund og Aalborg til den tyrkiske lufthavn. Fra den 24. juni vil DAT placere to Airbus A320 i Københavns Lufthavn på vegne af Corendon Airlines, mens en Airbus A321 får base i Billund Airport på vegne af Corendon Airlines Europe, der er registeret på Malta.

Erfaring og kvalitet
Hos DAT er der stor tilfredshed med at have sikret sig produktion til samtlige tre Airbus-fly i syv måneder lang periode frem til den 31. oktober.

“Vi er beærede over at være blevet valgt af Corendon som deres flyudbyder til deres nye satsning i Danmark. DAT har drevet charter- og ruteflyvninger fra Danmark for år, og vi ser frem til at samarbejde med Corendon i den kommende sommer. At give en venlig og lokal passageroplevelse ombord er meget vigtig for os,” siger Jesper Rungholm, administrerende direktør for DAT.

At Corendon vælger at wetlease hos DAT hænger blandt andet sammen med mangel på flykapacitet, og så har det nok også spillet ind, at DAT kan levere operationer med dansktalende personale på lokale overenskomster.

“DAT er et velrenommeret flyselskab, der leverer service af høj kvalitet i deres drift. Vi stoler på deres erfaring og servicekvalitet i det danske marked, og derfor tror vi på, at vores samarbejde med DAT vil være gavnligt og tilfredsstillende for både flyselskaber og vores passagerer,” lyder det fra Mine Aslan, der er kommerciel direktør i Corendon Airlines.

Flere fly på vej
Corendon Airlines indgik for nylig en aftale med amerikanske Air Lease Corporation (ALC) om længere leasingkontrakter for i alt ni nye Boeing 737 MAX.

Herudover har selskabet været i markedet for at indgå flere wetlease-aftaler for at dække den samlede kapacitet for den kommende sommer. Litauiske GetJet Airlines har netop underskrevet en kontrakt om wetlease af to Airbus A320 til Corendon fra 1. april og syv måneder frem.

 

Relaterede artikler:

DAT vil udvide flåden med to Airbus-fly

Corendon Airlines leaser ni Boeing 737 MAX

Tyrkisk flyselskab i stor dansk offensiv