De mest futuristiske lufthavne

Nogle af verdens største lufthavne har taget hul på hvad der er i vente i fremtidens lufthavne.

Skyscanners report ”Future of Travel” har løftet sløret for, hvordan fremtidens lufthavne kan komme til at se ud. Men 11 futuristiske lufthavne har allerede taget forskud på fremtiden.Shopping via QR-koder, check-in uden lange køer og fredfyldte naturområder med træer og vandfald. Det er bare noget af det, disse 11 futuristiske lufthavne tilbyder deres rejsende.

1. Changi Airport, Singapore
I den store lufthavn i Singapore er fremtiden flyttet ind. I forsøget på at skabe en rolig og spændende atmosfære for de rejsende har de et stort naturområde med 25 plantearter, swimmingpool på taget, fire biografer og en sommerfuglehave. Og i 2017 står den nye terminal 4 klar med identifikations-scanning, boarding fra mobilen og butikker med varer, der kan scannes, bestilles og leveres hjemme.

2. Dubai International Airport, Forenede Arabiske Emirater
Med verdens andenstørste bygning i gulvplan, den største lufthavnsterminal i verden og imponerende arkitektur er lufthavnen i Dubai i sig selv imponerende. Men indeni pryder massevis af palmetræer, spejlsider og yoga-rum til afslapning for de rejsende.

3. Los Angeles International Airport, USA
Hele lufthavnsområdet i Los Angeles er bygget op om at rejsende skal føle sig afslappede og beroliget af omgivelserne. I midten af de beroligende omgivelser er det 22 meter høje Time Tower viklet omkring elevatoren. På tårnet vises Los Angeles’ historie med gamle Hollywood film og fredfyldte billeder. Også syv gigantiske LED-skærme viser film med 3D effekter og normale flyinformationer.

4. London Heathrow Airport, England
Den travle lufthavn moderniseres hele tiden. En af de måder er ved, at de tester iQueue, som bruger bluetooth til at følge de rejsendes bevægelser rundt i terminaler, baggage-afhentning og duty free zoner. På den måde får personalet besked, hvis et område mangler ekstra ansatte, eller en ny skranke skal åbnes, så det bliver nemt og flydende at komme gennem lufthavnen.

5. Incheon International Airport, Sydkorea
Som en af verdens største lufthavne har Incheon planer om at indføre et system, der bruger ansigts-genkendelse, og pas, der kan læses af maskiner vil erstatte almindelige boardingpas. Derudover er lufthavnen en oplevelse i sig selv med en golfbane, spa, indendørs haver, et kasino og soverum.

6. Kuwait International Airport, Kuwait
Når lufthavnen åbner i 2016 bliver den en af de førende indenfor miljø og energi. Som en del af det vil den have kølende vandfald og oaser med planteliv.

7. Amsterdam Airport Schiphol, Holland
I Amsterdam er lufthavnen ikke bare et holdested inden en rejse. Den er derimod blevet et kulturelt stoppested, hvor kunststykker udlånt af Rijksmuseet pryder væggene.

8. New Delhi Indira Gandhi International Airport, Indien
Shopping er en nem og teknologisk oplevelse hos new Delhi lufthavnen. Med QR-koder på luksusvarerne og en smartphone i hånden kan de rejsende scanne og handle ind uden at stå i kø ved kassen.

9. San Francisco International Airport, USA
Yoga-træning og en afslappende atmosfære er det, der venter, når man gæster terminal 2 i San Francisco lufthavn. Her har de nemlig moderniseret området og tilføjet et yoga-center til de rejsende.

10. San Diego International Airport, USA
I endnu en amerikansk lufthavn arbejder de på at tilføje en ny lounge, som skal designes efter de lokale forhold. Og med lamper, der reagere efter hver enkelt rejsende og viser flyinformationer.

11. Frankfurt Airport, Tyskland
Denne lufthavn var en af Europas første lufthavne til at få en butiksvæg, hvor de rejsende kan bruge deres smartphones til at scanne QR-koder på lige de varer, de ønsker. Den digitale væg til handlende har spredt sig til andre lufthavne.