Nordic Seaplanes åbner en midlertidig rute mellem København og Skagen i uge 29. Foto: Nordic Seaplanes

Direkte flyvninger fra København til Skagen

Nordic Seaplanes lancerer en sommerrute mellem København og Skagen i uge 29. Vandflyet vil flyve én daglig rotation fra mandag til fredag.

Det kræver normalt mere eller mindre en halv dagslængde at rejse fra København til Skagen. Men nu bliver det langt nemmere at komme til det nordligste af Jylland og den såkaldte Hellerup-uge.

Nordic Seaplanes har nemlig lanceret historiens første direkte flyrute fra København til Skagen. Vandflyselskabet vil i hele uge 29 flyve frem og tilbage med sin tomotorede Twin Otter mellem de to byer hver dag fra mandag til fredag.

Det bliver med andre ord en yderst overkommelig mission at rejse til festlighederne i Skagen. Nu kræver det blot, at man starter bilen i Hellerup, kører ned ad Strandvejen, hvorefter Nordre Toldbod dukker op på venstre side. Herefter er der én time i luften, inden flyet lander på vandet og lægger til i Skagen Havn.

Uge 29 i Skagen er blevet døbt Hellerup-ugen, da der sædvanligvis er mange feriegæster fra området nord for den danske hovedstad – herunder fra Hellerup.

Ville opfylde behov for flyvninger
Nordic Seaplanes opererer normalt på ruten mellem København og Aarhus, men passagermæssig lavvande i ferieperioden har fået selskabet til at tænke nye tanker.

”Vores traditionelle kunder er forretningsfolk, og mange af dem holder ferie i juli. Derfor var vi på udkig efter en destination, hvor vi kunne opfylde et behov for flyvninger,” siger Lasse Rungholm, administrerende direktør i Nordic Seaplanes, i en pressemeddelelse.

”Skagen er et utroligt smuk sted og tiltrækker hvert år mange københavnske gæster, især i uge 29. Derfor så vi potentialet i at tilbyde flyvninger til dem, der gerne vil slippe for seks-syv timer på motorvejen eller spare de tre-fire timer turen tager, hvis man flyver til Aalborg.”

Instagram-venlige rundture over Skagen
Til CHECK-IN.dk uddyber Lasse Rungholm, hvorfor vandflyet kortvarigt hver aften i uge 29 bliver droppet på ruten mellem København og Aarhus.

”Vi kan ikke gå ned og møde de priser, der er hos DAT og SAS. Vi har kun 10, 12 eller 14 sæder, alt afhængig af om det er mænd eller kvinder, vi har med. Vi kan ikke gå ned i 300 kroner pr. billet. Så kan det ikke hænge sammen, og vi kan ligeså godt lade være med at flyve,” forklarer han.

I uge 29 vil Nordic Seaplanes’ Twin Otter lægge an til landing i Skagen Havn. Foto: Nordic Seaplanes

Afgang fra Københavns Havn bliver klokken 18.15 med ankomst i Skagen klokken 19.15. Og der flyves mandag til fredag. Hver aften bliver der herudover mulighed for de ferieramte Skagen-gæster at få en sightseeing-flyvetur over området.

”Når vi har fået passagererne fra København i land, tilbyder vi en 20 minutters rundflyvning over Skagen, ned over Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke og retur. Jeg kan godt garantere, at det bliver den mest Instagram-egnede udflugt, du kan komme på i Skagen til sommer,” siger Lasse Rungholm.

Skagen oplever fin vækst
Antallet af overnatninger i Skagen steg med fem procent fra 2017 til 2018. Og i år vil antallet af krydstogtgæster i byen stige for tredje år i træk. Byens hotelkapacitet bliver desuden øget med 50 procent over de kommende år. Turisthus Nord, der er en fælles turistorganisation for Skagen, Frederikshavn og Sæby, ser frem til den nye vandflyrute fra København.

”Nu bliver det endnu nemmere at komme hertil, og jeg håber selvfølgelig, at flyvningerne bliver en succes, så de på sigt kan udvides til hele sommeren,” siger René Zeeberg, direktør i Turisthus Nord.

Rundflyvningerne over Skagen bliver udført fra mandag til fredag i uge 29 med afgang klokken 19.45 fra Skagen Havn. Lørdag bliver der to rundture med afgang henholdsvis klokken 11 og 12.

 

Relaterede artikler:

Nordic Seaplanes flyver videre

Hver syvende Nordic Seaplanes-kunde er fra SAS

Overborgmesteren: Der arbejdes på højtryk for vandflyrute

Vandflyrutes skæbne kan blive afgjort om seks uger

Effektiv vandfly-rejse fra København til Aarhus