Adm. direktør Peer H. Kristensen, Aarhus Lufthavn. (Foto: Anne Kring)

Direktørskifte i Aarhus Lufthavn

Den nye private medejer af Aarhus Lufthavn er i gang med en større oprydning. Først måtte bestyrelsesformanden forlade posten, og nu er turen kommet til den administrerende direktør.

Siden investeringsvirksomheden Staus A/S den 25. marts overtog kontrollen med Aarhus Lufthavn gennem et kapitalindskud på 30 millioner kroner, er der sket mangt og meget.

Bestyrelsesformand Torben Boldsen fratrådte for nylig, og i dag har den nye bestyrelse sagt farvel til Peter Høgsberg, der har været administrerende direktør i Aarhus Lufthavn siden 1. juli 2013.

Han afløses af Peer H. Kristensen, der har været medlem af Aarhus Lufthavns bestyrelse siden 2015 sideløbende med sit job som administrerende direktør for VisitAarhus, hvor han den 3. april annoncerede sin opsigelse for at tiltræde en ny – og på det tidspunkt ukendt – stilling den 1. juni i år.

Det bliver allerede mandag den 27. maj, at Peer H. Kristensen kan sætte sig i direktørstolen i den østjyske lufthavn, der har ambitioner om at vokse fra 500.000 til 1,5 millioner passagerer i løbet af de kommende fem år.

Ambitiøs vækststrategi
Det er denne ambitiøse vækststrategi, som Peer H. Kristensen skal i luften med.

“Peer er stormester i strategiske partnerskaber. Med dyb indsigt i turisme, solidt forretningsudviklingsgen og fokus på international tilgængelighed er han den helt rette til at udmønte vores visioner for lufthavnen. Aarhus Airport skal være en international lufthavn, og derfor skal vi tiltrække de luftfartsselskaber, der kan drive den ventede vækst og sikre den nødvendige udvidelse af rutenettet. Jeg har fuld tiltro til, at lufthavnens nye direktør har kapacitet til at eksekvere strategien og få forretningen op at flyve,” siger formand i Aarhus Airport’s bestyrelse, Peter Volquards Ekstrøm.

Den nye lufthavnsdirektør har flere end 25 års erfaring i turismebranchen og har blandt andet en fortid hos VisitHerning, Hotel Vejlefjord og det regionale turismeudviklingsselskab for de tidligere Vejle og Sønderjyllands amter. Igennem de seneste syv år har Peer H. Kristensen været administrerende direktør for VisitAarhus, og har ifølge den nye bestyrelsesformand skabt bemærkelsesværdige resultater ved at øge antallet af udenlandske turister med 80 procent.

”Aarhus Airport har påbegyndt en omfattende turnaround, der har sendt lufthavnen på vækstrejse. Potentialet er fortsat enormt, og derfor er der lagt en ambitiøs vækststrategi, som jeg ser frem til at realisere sammen med den nye bestyrelse. Jeg er meget glad for den tillid, der ligger i, at jeg nu skal lede indsatsen for at indfri potentialet,” siger Peer H. Kristensen.

 

Relaterede artikler

Ny bestyrelsesformand med skyhøje ambitioner

Boldsen: “Ny formandsprofil passer ikke til mit temperament”

Jens Stausholm: “Vi køber lufthavnen om 5 til 10 år”