ATR42-500 fly fra DOT LT med registreringen LY-DAT.

DOT skal flyve for Finnair

Finnair har lavet en aftale med Danish Air Transports datterselskab DOT LT, der skal flyve for det finske flyselskab i en midlertidig periode på grund af opgradering af ATR-fly.

Kabinerne i en række ATR-fly fra flyselskabet Norra, der er underleverandør og datterselskab til Finnair, skal renoveres. Det har fået Finnair til at lede efter erstatningskapacitet i den periode, hvor opgraderingen af flyene skal ske.

Finnair har på den baggrund landet en aftale med litauiske DOT LT, der er datterselskab til Danish Air Transport (DAT). Aftalen indebærer leasing af én ATR 42 med tilhørende besætning fra DOT LT, der typisk indgår ACMI-kontrakter med flyselskaber fra Europa. Flyet skal operere på indenrigsruter i Finland og på regionale ruter i perioden fra den 15. april til den 19. december i år. Flyet vil blive sat ind på ruter, hvor der vil mangle kapacitet.

I mellemtiden bliver Norra-flyene istandsat, så de er klar til at træde ind i rutedrift igen fra kort før jul.

DOT LT stiller med både piloter og kabinebesætningsmedlemmer til ATR-flyet, men Finnairs servicekoncept følges fortsat, lyder det. Finnair vil bestræbe sig på at advisere de kunder, der måtte have billetter til de flyvninger, hvor DOT-flyet bliver sat ind. På den måde vil Finnair oplyse om den ændrede operatør, såfremt den enkelte kunde på den baggrund ønsker at ændre eller annullere en billet.

Tidligere DOT-flyvninger hos Finnair
Det litauiske DAT-datterselskab har tidligere opereret for Finnair. I oktober 2016 fløj DOT LT for det finske flyselskab med en ATR 72-200 fra DAT, da Finnair havde problemer med pilotmangel hos Norra, der også kendes som Nordic Regional Airlines AB. Dette fly blev ligeledes benyttet som backup-fly på ruter, hvor der måtte være problemer med kapaciteten.

I august sidste år købte DAT 60 procent af aktierne i finske Norra og fik dermed aktiemajoriteten. Indtil da var Norra 100 procent ejet af Finnair, men selskabet fik dermed to nordiske ejere.

DOT LT blev etableret i 2004, og selskabet har både haft ATR 42 og ATR 72 i sin flåde. I øjeblikket råder DOT LT ifølge planespotters.net udelukkende over to ATR 42-300, der har en gennemsnitsalder på 28 år.

 

Relaterede artikler:

Finnair wetleaser back-up fly fra DOT LT

DAT: Vi blander os ikke i Norras drift

DAT køber aktiemajoriteten i finsk flyselskab

DOT LT flyver for Air Lituanica

To splinternye ATR72-600 til DAT