Dubai Airports vil være verdens største

Dubai Airports har en ambitiøs plan om at fordoble antallet af passagerer på bare 10 år. I 2020 er målet næsten 100 millioner rejsende. Det vil gøre Dubai Airports til verdens største målt på passagerer.

Herhjemme har politikerne længe været travlt optaget af den såkaldte 2020-plan, der er en plan for hvordan Danmarks økonomi skal hænge sammen i år 2020.

En 2020-plan har man også i lufthavnen i Dubai, men her er beslutningen truffet og godt i gang med at blive ført ud i praksis.

Den ambitiøse plan går ud på, at antallet af passagerer i Dubais to primære lufthavne skal fordobles inden 2020.

I 2010 havde Dubai Airports 47,2 millioner passagerer, ogdet tal skal øges til ikke mindre end 98,5 millioner passagerer i 2020. Det er godt og vel en fordobling på bare 10 år.

Det vil samtidig gøre Dubai Airports til verdens største lufthavn målt på antallet af passagerer.

Dubai Airports ejer og driver begge lufthavne i Dubai, både Dubai International og Dubai World Central – Al Maktoum International, hvor sidstnævnte i øjeblikket alene koncentrer sig om luftfragt.

Det forventes, at den øgede liberalisering, stigninger i BNP og øget velstand hos indbyggerne i en række “emerging markets“ vil skabe et stærk vækst for luftfartsbranchen.

“Dubai er ekstremt godt placeret til at drage fordel af denne vækst. Vi er 8 timer fra to tredjedele af verdens samlede befolkning og ligger lige ved de to mest dynamiske markeder i verden – Indien og Kina,“ siger Paul Griffiths, koncernchef for Dubai Airports til Air & Business Travel News.

Med til at understøtte væksten er antallet af nye flyordrer hos Dubais to største luftfartsselskaber i form afEmirates og flydubai. Alene det ekstremt ekspansive Emirates har bestilt 193 fly til en samlet værdi af over 340 milliarder kroner.

I 2012 åbner Concourse 3, der er Dubai Internationals terminal udelukkende til AirbusA380, og samme år vilDubai World Central – Al Maktoum International åbne for almindelige passagerer.

Ambitionsniveauet fejler intet i Dubai, der også overvejer at blande sig i dysten om afholdelsen af De Olympiske Lege i netop 2020.

Dubai International Airport (DBX) ligger 4 kilometer sydøst for Dubai, den største by i De Forenede Arabiske Emirater. Lufthavnen åbnede i 1960 og var den første lufthavn i verden, hvor underlaget på den 1800 meter lange landingsbane udelukkende bestod af stampet sand.