(Foto: EasyJet)

EasyJet åbner base hos CPH-konkurrent

Fra foråret 2015 kan Amsterdams Schiphol-lufthavn kalde sig for easyJet-base nummer 26. Igen er København blevet valgt fra som base af det britiske lavprisflyselskab.

Først var det Hamborg, og nu bliver det Amsterdam, der skal være base for lavprisflyselskabet easyJet. EasyJet opruster flittigt i de nordlige egne af Europa med nye baser, dog uden at tage springet fuldt ud til en nordeuropæisk base og slå sig ned i København.

I stedet for kunne det britiske flyselskab i går offentliggøre, at det fra foråret 2015 vil stationere tre Airbus A320-fly sammen med 120 ansatte i den hollandske storlufthavn, der er én af de største konkurrenter til Københavns Lufthavn. Amsterdam bliver den 26. base i easyJets netværk.

Beslutningen om at åbne en base i Amsterdam skal ifølge easyJet give de hollandske kunder flere muligheder for at rejse til lavpris, fortalte selskabets CEO, Carolyn McCall, ved gårsdagens pressekonference.

EasyJet landede med sit første fly i Amsterdam i 1996 bare et år efter, at selskabet var stiftet. I dag har flyselskabet 9 procent af trafikken i Amsterdam med 3,5 mio. rejsende årligt til 21 destinationer betjent af 247 ugentlige flyvninger.

Flere morgenfly
Med tre stationerede fly i Amsterdam vil easyJet kunne tilbyde flere tidligere morgenfly til de rejsende, hvilket især er populært blandt businessrejsende, som easyJet igennem mange år har arbejdet målrettet på at få ombord på sine fly.

”Allerede i dag flyver en mio. forretningsrejsende med easyJet til og fra Schiphol svarende til en tredjedel af vores samlede antal rejsende fra lufthavnen. Vores seneste udvidelse i Schiphol vil kun hjælpe til at øge dette antal,” sagde Carolyn McCall.

Udover tidlige morgenfly er det også planen at udvide rutenettet. Om det – ligesom med basen i Hamborg – vil give en rute til København, kan selskabet endnu ikke offentliggøre. Spørgsmålet er dog også, om der er plads til endnu et selskab på ruten, hvor både KLM, SAS og Norwegian flyver vingespids mod vingespids.

Derimod er det sikkert, at Hamborg bliver en rute rigere med den nye Amsterdam-base. Her vil easyJet allerede fra november måned tilbyde seks ugentlig afgange.

Københavns Lufthavn har igennem lang tid – blandt andet med opførelsen af lavpristerminalen CPH GO – bejlet til at easyJet skulle vælge lufthavnen som en af sine nye baser. EasyJet fastholder dog, at de samlede omkostninger ved en base i København er for høje.

Foruden Amsterdam åbnede easyJet også en base i den portugisiske lufthavn Porto i går.