EasyJet-fly foran CPH GO-fingeren i Københavns Lufthavn. (Foto: Arne V. Petersen / Københavns Lufthavn)

EasyJet åbner rute fra CPH til Amsterdam

I slutningen af marts vil easyJet etablere sig på ruten mellem København og Amsterdam og vil dermed udfordre de tre eksisterende selskaber på ruten.

Fra søndag den 29. marts kommer der en fjerde operatør på ruten mellem København og Amsterdam. Dermed bliver det ikke længere KLM, SAS og Norwegian, der kan flyve passagererne til og fra den hollandske hovedstad, idet det britiske lavprisflyselskab easyJet er klar til at gå ind på ruten.

Det er planen, at easyJet vil flyve dagligt fra København til Amsterdam på en såkaldt flydende tidtabel, hvilket betyder, at afgangstiderne bliver forskellige i forhold til de aktuelle ugedage.

Der er tale om et basefly, der udgår fra Schiphol-lufthavnen om morgenen på mandage, tirsdage, onsdage, fredage og lørdage. Afgangen er fra Amsterdam mellem kl. 07.10 og 07.50, mens der på torsdage flyves kl. 12.05 og søndage kl. 10.55. Afgangene fra København ligger mellem kl. 09.15 og 09.55 på mandage, tirsdage, onsdage, fredage og lørdage. På torsdage afgår flyet kl. 14.10 og på søndage kl. 13.00.

Vanen tro vil easyJet benytte en kombination af Airbus A319 og A320, og det betyder, at der er plads til mellem 156 og 186 passagerer per afgang, afhængig af hvilken variant af flytyperne, der er indsat på den aktuelle dag.

Op til 87 ugentlige afgange
Med easyJet som ny operatør vil der i sommertrafikprogrammet blive udbudt op til 87 ugentlige afgange mellem København og Amsterdam, der er lufthavnens fjerdestørste rute. Sidste år var der 1.110.295 passagerer der rejste fra CPH til Amsterdam, hvilket kun er overgået af ruterne til London, Oslo og Stockholm.

KLM er største operatør med 47 ugentlige afgange, hvilket betyder, at det hollandske selskab på alle hverdage har syv afgange fra København. Herefter følger SAS med op til 32 ugentlige afgange, hvilket er op til fem hverdagsafgange. Endelig kan Norwegian tilbyde op til otte ugentlige afgange.

Udover ruten til København lancerer easyJet samtidig Berlin-Tegel som ny destination fra Amsterdam og kommer dermed op på omkring 30 ruter. København er den første destination i Skandinavien, som det britiske lavprisflyselskab tilbyder fra Schiphol-lufthavnen.

I forvejen er easyJet den fjerdestørste operatør i Københavns Lufthavn med 1.678.379 passagerer i 2019. Disse passagerer er fordelt på ruter til Basel, Berlin-Tegel, Berlin-Schönefeld, Bristol, Edinburgh, Geneve, London-Gatwick, Lyon, Manchester, Milano-Malpensa, Nantes, Paris-CDG, Venedig og Åre Östersund.

 

Relaterede artikler:

Endnu en Nantes-rute fra København

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet åbner CPH-rute til Sverige