EasyJet åbner to nye baser på en uge

EasyJet har i bare denne uge åbnet to nye baser i henholdvis Venedig og Barcelona. Fra marts måned kan danskerne derfor rejse direkte fra København til Venedig.

Med stor konkurrencemed andre lavprisflyselskaber og den kommende lukning af baden i Rom, har easyJet haft muligheden for at opsøge nye kunder og markeder andre steder. Valgene faldt på Venedig og Barcelona, og nu er de to nye baser åbnet i løbet af denne uge.

Med stor ståhej og festivitas og to snore, der skulle klippes over, har easyJet således haft en travl uge. De nye baser i henholdsvis Venedig og Barcelona er nummer 27 og 28 i rækken.

Åbningen af basen i Venedig betyder, at danske rejsende fra den 24. marts vil kunne flyve med easyJet til gondoler og romantik i den norditalienske laguneby. Beslutningen om at åbne nye baser og udvide de italienske og spanske markeder kommer blandt andet efter, at easyJet i denne måned lukker ned for basen i Rom.

Ud over trafikken til de to nye baselufthavne udvider easyJet også i Napoli og Milano-Malpensa i løbet af 2016.

Udvidet fokus på Italien
Planen om at åbne ny base i Venedig blev allerede præsenteret i oktober sidste år, men nu er basen officielt åbnet. Efter at have oplevet stor konkurrence med Ryanair og Vueling på ruterne til Rom, satser easyJet nu på at få en bedre ruteøkonomi og flere passagerer.

Det britiske flyselskab startede alleredemedruter tilVenedig i 1998 og har nu planer om at flyve over 2 mio. passagerer til og fra den italienske by.

“Med åbningen af den nye base i Venedig og vores udvidelser i Milano og Napoli tilbyder easyJet, at vores italienske kunder og virksomheder får bedre muligheder for at rejse indenfor vores netværk,” siger administrende direktøri easyJet, Carolyn McCall.

Også lokale forretningskunder i og omkring Venedig får det nemmere, for easyJet åbner op for mere fleksibilitet og nemmere adgang til resten af Europa med ruterne til og fra byen.

“EasyJets base i Venedig vil for første gang give lokale forretningsrejsende en chance for at få tidlige afgange og mere fleksible afgangstider på ruter samme dag til Europas store byer,” siger Frances Ouseley, chef for den italienske afdeling i easyJet.

Endnu mere Barcelona
Det britiske lavprisflyselskab baserer tre Airbus A320-fly i Barcelona El Prat-lufthavnen, og easyJet vil derfor have mulighed for at tilbyde selskabets 2,8 mio. passagerer flere afgange og ruter end tidligere.

“Hos easyJet arbejder vi konstant på at forbedre vores produkt og tilfredshedenhos vores kunder. Vi tror, denne base i Barcelona med tre fly vil bidrage meget til at styrke vores europæiske netværk og styrke Barcelonas position som et afgørende knudepunkt på det internationale luftfarts- og turist-kort,” siger Javier Gandara, chef for Spanien, Portugal og Holland i easyJet.

Barcelona er en vigtig base for easyJet, der regner med at øge til op imod 3 mio. rejsende til og fra byen i 2016. Det vil være en stigning på syv procent. Baggrunden for den forventede stigningi antallet af passagerer er blandt andet, at det britiske lavprisflyselskab fra den 27. marts åbnerto nye rute til henholdsvis Napoli og Bordeaux..

Også her vil der være flere fordele for forretningsrejsende. Kunder der flyver erhvervsmæssigt til og fra den spanske storby udgør da også hele 20 procent af easyJets passagerer I Barcelona. De vil med de nye ruter også få flere tidlige afgange, mere fleksible afgangstidspunkter og desuden Fast-Track gennem sikkerhedstjekket.I dag opererer easyJet med 16 ruter fra Barcelona ud til resten af Europa.

Foto: Åbningen af den nye base i Venedig den 1. februar 2016. Basen i Barcelona El Prat åbnede den 3. februar.