Fly fra EasyJet i Københavns Lufthavn. (Foto: Michael Kidmose | CPH)

EasyJet lancerer sin 15. rute fra København

I det kommende sommertrafik vil EasyJet åbne en ny rute fra København til Nice, der kommer i direkte konkurrence med SAS og Norwegian. Det bliver selskabets 15. rute fra CPH.

Den franske riviera er evigt populær hos danskerne, og derfor kan Københavns Lufthavn fra den kommende sommer tilbyde tre flyselskaber til Nice.

Norwegian og SAS får nu selskab af EasyJet, der også vil flyve til Frankrigs femtestørste by i det sydøstlige hjørne af landet. Det sker fra slutningen af marts næste år, når det britiske lavprisflyselskab vil tilbyde to ugentlige afgange fra CPH.

“Det er en rigtig god nyhed, at easyJet, som er vores gode samarbejdspartner gennem mange år, satser på Københavns Lufthavn og endnu engang udvider sit rutenetværk ud af CPH. Jeg er sikker på, det kommer til at glæde de mange passagerer – men også gavne erhvervsliv og turisme i Danmark, der får glæde af flere rejsende fra Frankrig,” siger Morten Mortensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

Op til 33 ugentlige afgange
Populariteten hos en destination som Nice kan måles i det faktum, at der i år har været flere end 200.000 passagerer på ruten mellem København og Nice.

I sommeren 2023 vil SAS tilbyde op til 17 ugentlige afgange, hvor der benyttes 180 sæders Airbus A320neo på hverdagene, mens de mindre Embraer ERJ-195 og CRJ 900 supplerer i weekenderne. Herudover Norwegian tilbyder tilbyder to daglige afgange med en kombination af 189-sæders Boeing 737-800 og 737 MAX 8.

Dermed kommer to ugentlige EasyJet-afgange med 180-sæders Airbus A320 dog ikke til at fylde så meget.

15 ruter fra CPH
Ruten til Nice bliver i øvrigt EasyJets 15. rute fra Københavns Lufthavn, med mindre at selskabet i mellemtiden lukker eller åbner andre ruter.

I forvejen har EasyJet 14 destinationer på rutekortet, hvoraf 11 opereres året rundt. Således er det muligt at flyve med de orangemalede fly fra CPH til Amsterdam, Basel, Berlin, Bordeaux, Bristol, Edinburgh, Geneve, London-Gatwick, Manchester, Milano-Malpensa samt Paris-CDG.

De tre sæsonruter går til Lyon, Málaga og Palma de Mallorca, og de starter op igen sammen med sommertrafikprogrammet den 26. marts 2023.

Før coronapandemien var EasyJet det fjerdestørste flyselskab i København Lufthavn med næsten 1,7 millioner passagerer og en markedsandel på 5,5 procent. Selskabet var kun overgået af SAS, Norwegian og Ryanair – i den nævnte rækkefølge.

 

Relaterede artikler:

EasyJet stopper til to nordiske lufthavne

CPH får tre nye easyJet-ruter til Spanien

Nyt femårigt samarbejde med easyJet i København