Airbus A319-100 fra easyJet ved baseåbningen i Hamborg. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

EasyJet lukker base i Hamborg

Der kan være udsigt til dyrere flybilletter fra Hamborg som følge af en ny konkurrencesituation, når easyJet næste år lukker basen i den nordtyske lufthavn.

Det britiske lavprisflyselskab easyJet åbnede den 31. marts 2014 en base i Hamborg Lufthavn for at styrke selskabets tilstedeværelse i det nordtyske marked. Men snart er det slut med baseaktiviteterne, da easyJet ifølge Reuters har besluttet at lukke basen fra sommertrafikprogrammet start i slutningen af marts næste år.

Siden easyJet etablerede sig i Hamborg Lufthavn har der været et veritabelt slagsmål mellem alle de større lavprisflyselskaber, hvilket kulminerede da Ryanair den 1. november sidste år også etablerede sig med en base.

“Efter en grundig analyse af Hamborg-operationerne har selskabet besluttet at ophøre med at basere besætninger og fly i Hamborg fra sommeren 2018,” lyder det i en kortfattet meddelelse fra easyJet.

Målet med baselukningen er at styrke selskabets tilstedeværelse i de store europæiske lufthavne, hvor easyJet i forvejen har en ledende position.

Vil reducere med to tredjedele
Lukningen af basen i Hamborg Lufthavn betyder, at easyJet må vinke farvel til op til 130 medarbejdere, der alle vil få tilbudt beskæftigelse på andre af selskabets baser.

“I forhold til den nuværende sædekapacitet forventer vi at reducere med to tredjedele,” siger Thomas Haagensen, direktør for easyJet i Tyskland og Schweiz til Hamburger Abendblatt.

Da easyjet oprindeligt etablerede basen i 2014 udvidede man fra dengang seks ruter til i alt 21 ruter med i første omgang to og sidenhen endnu et basefly. Fra sommeren 2015 var easyJet kommet op på 27 ruter. I dag flyver det britiske lavprisflyselskab til 31 destinationer fra Hamborg.

Hver tiende passager er dansk
Med udsigten til reduktion i kapacitet og rutenet vil noget af det tunge konkurrencepres forsvinde fra Hamborg Lufthavn. En situation som nordtyske og syddanske rejsende har nydt godt af gennem de senere år, hvor prisniveauet har været relativt attraktivt på flyvninger fra Hamborg.

“Sidste år var 10 procent (ca. 60.000, red.) af vores passagerer ud af Hamborg fra Danmark. Der er nogle ganske interessante tendenser, som vi dog ikke har undersøgt nærmere. Men rutenetværket og prisniveauet synes at være meget populært, og derfor vælger mange danskere i Jylland at køre til Hamborg, når de vil rejse med easyJet,“ sagde Thomas Haagensen tilbage i 2014 til CHECK-IN.dk, der var inviteret til åbningen af den tyske base.

I dag er easyJet det fjerdestørste flyselskab i Hamborg Lufthavn. Selskabet er i tæt konkurrence med Germanwings/Eurowings, Ryanair, Condor, Germania og TUI fly Deutschland.

 

Relaterede artikler:

Hamborg Lufthavn sætter rekord

Ryanair åbner baser i Nürnberg og Hamborg

Easyjet udvider i Hamborg

100.000 danskere med easyJet fra Hamborg

Hamborg til easyJet: ‘You will never fly alone’