EasyJet-fly i Berlin Tegel Airport. (Foto: Berlin-airport.de | FBB)

Underskud på 1,5 mia. kroner trods rekordsommer

Easy Jet har afsluttet regnskabsåret med et underskud på 1,5 milliarder kroner. Resultatet er bedre end i 2021, men det afspejler ikke fjerde kvartal, der blev selskabets bedste nogensinde.  

Easy Jet har netop offentliggjort tallene for selskabets forskudt regnskabsår, der blev afsluttet ved udgangen af september. Det britiske lavprisflyselskab sluttede med et underskud til trods for, at der blev sat rekord i de sidste tre måneder.

I regnskabet oplyses det, at Easy Jet endte med et tab før skat 178 millioner pund, hvilket svarer til 1,5 milliarder danske kroner, og det er 84 procent bedre end i det foregående regnskabsår, hvor flyselskabet led et tab på 1,1 milliarder pund (9,4 milliarder kroner).

I år fik flyselskabet en samlet omsætning på 5,7 milliarder pund (49,1 milliarder kroner), og det repræsenterer også en markant stigning i forhold til regnskabsåret 2021, hvor det tal var 1,4 milliarder britiske pund (12 milliarder danske kroner).

Slutter med kvartalsrekord
At årsregnskab endte med et tab, var til trods for, at flyselskabet havde det bedste fjerde kvartal nogensinde. I månederne juli, august og september fik Easy Jet nemlig en indtjening før renter, skat og andre finansielle forpligtelser på 674 millioner pund (5,8 milliarder kroner), og det overstiger forventningerne.

I løbet af kvartalet opnåede selskabet en belægningsgrad på 92 procent, en kapacitet på 26 millioner flysæder og en bedre afvikling af trafikken end i samme kvartal i 2019 baseret på, at færre flyvninger i år blev aflyst på den dag, hvor de skulle foretages.

Easy Jet har haft en belægningsgrad på 85,5 procent i løbet af hele regnskabsåret, hvor selskabet har haft en samlet kapacitet på 81,5 millioner sæder og 69,7 millioner passagerer med ombord. Det oplyses dog, at antallet af passagerer både omfatter reelle kunder, forretningsrejser for selskabets egne medarbejdere samt sæder, der er blevet solgt, men hvor passagererne ikke er mødt op.

Klar til at gribe nye muligheder
Selvom den stigende inflation er en faktor, som Easy Jet regner med vil påvirke markedet næste år, forventer flyselskabet fortsat at øge kapaciteten således, at man vil være tilbage omkring 2019-niveauet i fjerde kvartal. Selskabet havde et passagertal på i alt 96,1 millioner rejsende i det sidste år før pandemien.

Johan Lundgren, der er koncernchef hos Easy Jet, er begejstret over resultaterne for fjerde kvartal i det netop afsluttede regnskabsår, og han har tiltro til, at flyselskabets strategi vil medvirke til at øge passagertallet i næste regnskabsår.

”I løbet af det kommende år går vi målrettet efter at skabe vækst i antallet af kunder. Vi er godt positioneret til at skabe resultatet, mens vi fastholder et skarpt fokus på at holde vores omkostninger nede. Vi har en af de stærkeste balancer i europæisk luftfart, og vi er klar til at gribe de muligheder, der måtte byde sig.”


Relaterede artikler:

Præsenterer første brintdrevne flymotor

EasyJet slutter 2021/22 stærkt

Yderligere 56 fly på vej til easyJet