EasyJet-fly foran CPH GO-fingeren i Københavns Lufthavn. (Foto: Arne V. Petersen / Københavns Lufthavn)

EasyJet opretholder Stansted-rute

EasyJet lukker ikke København – London Stansted, som det ellers var planen når selskabet begynder at flyve til London Luton. Dermed får selskabet på visse dage flere London-flyvninger fra CPH end konkurrenterne.

Oprindeligt var det easyJets plan fra starten af november at lade ruten mellem København og London Stansted erstatte af en ny rute mellem København og Londons Luton-lufthavn. 11 ugentlige Stansted-rotationer skulle fra 4. november erstattes af 11 ugentlige Luton-rotationer som supplement til selskabets 24 ugentlige flyvninger mellem København og London Gatwick.

Men nu har easyJet valgt at opretholde London Stansted-ruten parallelt med åbningen af Luton-ruten. Det bliver dog i et særdeles begrænset omfang. De nuværende 11 ugentlige flyvninger reduceres til to ugentlige flyvninger. En rotation torsdag formiddag og en rotation søndag eftermiddag.

Flere flyvninger
Ved at åbne ruten til Luton-lufthavnen og samtidig opretholde Stansted-ruten får easyJet op til syv daglige flyvninger fra København til hele tre London-lufthavne. Dermed kommer selskabet på visse dage til at have flere London-flyvninger end SAS, British Airways og Norwegian. De to førstnævnte flyver til London Heathrow op til seks gange dagligt, mens Norwegian flyver til London Gatwick op til fem gange dagligt.

Travleste dage for easyJet bliver torsdag og søndag med syv flyvninger. I den anden ende finder vi lørdag med tre flyvninger samt tirsdag og onsdag med fire daglige flyvninger hver.

I alt får selskabet fra starten af november 37 ugentlige flyvninger mellem København og de tre London-lufthavne Gatwick, Luton og Stansted.