EasyJet Airbus A320-200. (Foto: EasyJet)

EasyJet i partnerskab med Singapore Airlines

Singapore Airlines og lavprisdatterselskabet Scoot indgår samarbejde med easyJet på ruter fra Berlin og Milano.

EasyJet etablerede sidste år programmet ‘Worldwide by easyJet’, som giver selskabets passagerer mulighed for at booke billetter via easyJets bookingsite til omkring 100 destinationer i Nordamerika, Caribien, Afrika og Det Indiske Ocean som følge af easyJets partnerskaber med andre flyselskaber.

Nu slutter også Singapore Airlines og dets lavprisselskab Scoot sig til programmet. Dermed får easyJets kunder mulighed for at booke billetter, hvor de flyver til Milano Malpensa-lufthavnen og derfra med Singapore Airlines til Singapore.

Herfra kan passagererne eventuelt fortsætte videre til andre destinationer i Singapore Airlines netværk, som tæller over 135 destinationer i 35 lande.

På samme vis kan passagerer flyve med easyJet til Berlin Tegel og videre herfra med Scoot til Singapore og eventuelt fortsætte til andre destinationer i Scoot-netværket. Scoot er Singapore Airlines lavprisselskab.

EasyJet forventer, at det nye samarbejde med Singapore Airlines og Scoot vil gå i luften i løbet af nogle måneder.

Partnerskaber med otte andre selskaber
“’Worldwide by easyJet’ er vokset hurtigt siden lanceringen for næsten 12 måneder siden. Over 53 millioner easyJet-kunder vil snart via vores online portal kunne bestille billet til både easyJets og vores flyselskabspartneres ruter i en enkelt booking,” siger easyJets koncernchef Johan Lundgren.

De nuværende partnere i ‘Worldwide by easyJet’ er selskaberne Norwegian, Thomas Cook, WestJet, Loganair, La Compagnie, Corsair, Neos og Aurigny.

En ny form for samarbejde
I øjeblikket har easyJets passagerer mulighed for at skifte til partnerselskabernes fly og ruter i lufthavnene i Gatwick, Milano, Berlin og Venedig. Servicen udvides i de kommende måneder til også at omfatte lufthavnene Paris Charles de Gaulle, Paris Orly, Amsterdam Schiphol, Manchester og Edinburgh.

’Worldwide by easyJet’ er hverken et interline- eller codeshare-samarbejde, men ifølge easyJet et partnerskab, som via et virtuelt hub tilbyder de samme typer af tilslutningsmuligheder – ifølge easyJet bare simplere og mere effektivt end ved de mere traditionelle partnerskaber mellem flyselskaber.

Der har dog tidligere været problemer med at få eksempelvis Norwegians og easyJets bookingsystemer til at fungere sammen i bookingsamarbejdet.

Relaterede artikler:

Berlin-Tegel bliver ‘hub’ hos easyJet

Udfordringer med Norwegian i easyJet-platform

EasyJet i partnerskab med fire nye flyselskaber