Airbus A319-100 fra easyJet ved baseåbningen i Hamborg. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Easyjet udvider i Hamborg

EasyJet udvider sin base i Hamborg med fem nye ruter til i alt 26 ruter. Samtidig øger selskabet sin tilstedeværelse på Island.

I starten af november åbner det britiske lavprisselskab easyJet ruter fra Hamborg til fem nye destinationer. Det er Tel Aviv, Fuerteventura, Krakow, Geneve og Salzburg, der får henholdsvis to, to, tre, tre og fire ugentlige forbindelser fra Hamborg. Dermed udvider easyJet den base i Hamborg, som selskabet indviede i slutningen af marts i år.

Ved at stationere to fly og tilhørende besætninger fast i lufthavnen øgede selskabet i marts antallet af ruter fra den nordtyske storby fra seks til 21. Det antal øges nu til 26 og det skyldes blandt andet positioneringen af et tredje Airbus-fly i lufthavnen.

Sat næsen op
Åbningen af basen i Hamborg skete til dels på bekostning af Københavns Lufthavn. Her havde man i forvejen omkring 12 easyjet-ruter, ligesom easyJet er alene om at benytte Københavns Lufthavns særlige lavprisfinger, CPH GO. En service som selskabet betaler mindre for end hvis de skulle have brugt de almindelige fingre A, B, C og D, som selskaber som SAS, Norwegian, airberlin og Vueling benytter. Derfor havde CPH sat næsen op efter på et tidspunkt at blive opgraderet til at være en base med overnattende easyJet-fly og besætninger stationeret.

Men sådan skulle det ikke gå. EasyJet valgte Hamborg i stedet. Og nu udvides operationen fra den nordtyske lufthavn.

Fra Belfast
Efteråret og vinteren kommer også til at byde på flere af easyJets hvide og orange Airbus-fly i Reykjaviks Keflavik-lufthavn på Island. I dag flyver easyJet til Reykjavik fra Basel, Bristol, Manchester, Edinburgh og London Luton.

De fem ruter får fra 27. oktober følgeskab af to ruter fra London Gatwick og Geneve til Reykjavik. Og den 12. december tilføjes en rute fra Belfast i Nordirland. De tre nye ruter vil blive betjent henholdsvis tre, to og to gange om ugen.

Et Airbus A319-fly fra easyJet ved indvielsen af basen i Hamborg i marts i år. Foto: Ole Kirchert Christensen.