Emirates startede sin Oslo-rute den 1. september 2014. Foto: Oslo Lufthavn AS / Espen Solli

Emirates forlænger Oslo-nedskæringer

Emirates Airlines forlænger sin nedjustering af Oslo-ruten i efteråret. I alt fjerner selskabet knap 16.000 sæder på ruten.

Emirates’ rute mellem Dubai og Oslo er ikke samme salgssucces, som det ser ud til at være tilfældet for samme selskabs rute mellem Dubai og Københavns Lufthavn.

For mens Emirates den 1. december sidste år under stort postyr indsatte verdens passagerfly, Airbus A380, i en særlig ”high density” to-klasses konfiguration på ruten til København, så går Emirates den anden vej på Oslo-ruten.

Fra den 30. oktober til den 30. november vil man således kun flyve seks gange om ugen med 360-sæders Boeing 777-300ER og ikke de normale syv. Det er onsdags-flyvningen, som fjernes i godt en måned.

Reduktionen har samme omfang som en lignende reduktion i samme tidsrum sidste år. Og den hænger sammen med mindre efterspørgsel i vintermånederne.

Fjerner 15.840 sæder
På den positive side kan de i Oslo Gardermoen-lufthavnen glæde sig over, at der faktisk er tale om en opjustering. For fra på lørdag og frem til den 29. oktober flyver Emirates faktisk kun fem gange om ugen mellem Dubai og Oslo. Tirsdags- og lørdagsflyvningerne er således pillet ud.

Med den seneste nedjustering fjerner Emirates i alt 15.840 sæder fra efterårsprogrammet på ruten, som selskabet åbnede for præcis to år siden.

Hvis man fortsat ønsker at rejse med Emirates til Dubai eller via Dubai videre ud i verden på de dage, hvor Emirates i de kommende tre måneder ikke flyver fra Gardermoen, så kan man formentlig rejse via København og få plads på den 615 sæder store Airbus A380, der hver dag flyver mellem København og Dubai.

Emirates’ tredje skandinaviske rute til Stockholm Arlanda betjenes ligesom Oslo-ruten med et 360-sæders Boeing 777-300ER fly.

 

 

Relaterede artikler:

Emirates skærer ned på Oslo-rute

CPH ind i kæmpe-flyets klub

Oslo vil gøre sig klar til A380

Officielt: Emirates åbner Oslo-rute