Airbus A380-800 fra Emirates i Hamborg Lufthavn. (Foto: Emirates)

Emirates forventer forsinket lancering af Premium Economy

Det nye Premium Economy-produkt hos Emirates skulle være introduceret i juni næste år på de nye Boeing 777X, men lanceringen er udskudt med et halvt år.

Emirates er lanceringskunde på den nye Boeing 777X, og det mellemøstlige flyselskab skulle have modtaget det første eksemplar i juni 2020. Men det kommer ikke til at ske.

Den amerikanske producent er nemlig – efter alt at dømme – ikke i stand til at levere det nye fly til tiden. Det betyder samtidig, at Emirates heller ikke som planlagt kan lancere sin nye Premium Economy-klasse, der skulle have været tilgængeligt for kunderne for første gang på det nye fly.

Emirates har i stedet måtte udskyde lanceringen med cirka seks måneder, så Premium Economy-produktet i stedet får sin debut på flyselskabets Airbus A380’ere til december næste år. Det meddelte Tim Clark, topchef i Emirates, søndag over for en række medier – herunder nyhedsbureauet Bloomberg.

Store forventninger til Premium Economy
Boeing skulle efter planen have foretaget jomfruflyvningen med Boeing 777X i den forgangne sommer, men problemer med flytypens General Electric-motorer har besværliggjort processen. Emirates har en samlet ordre på 150 Boeing 777X, og det er uvist, hvornår første fly kan lande hos det Dubai-baserede flyselskab.

”Det er et godt spørgsmål. Det skal du spørge Boeing om. Vi har 150 fly på kontrakt. Den første skulle have ankommet i juni næste år, men jeg vil foreslå ganske kraftigt, at det ikke sker,” sagde Tim Clark, der har store forventninger til det nye Premium Economy-produkt.

”Premium Economy vil blive et smukt produkt, men hvorvidt vi kan udbrede det til hele netværket er noget andet. Men folk vil se det med egne øjne, når det bliver lanceret, og det vil være rigtig godt.”

Specialdesignet til Emirates
De passagerer, der ønsker at indløse billet til Premium Economy hos Emirates, må således væbne sig med ekstra tålmodighed. Den nye klasse, der lægger sig mellem Business og Economy, vil blive specialdesignet til Emirates, har Tim Clark tidligere udtalt. Sæderne på Premium Economy vil få en afstand på 38-40 tommer, hvilket er seks-otte tommer mere end Economys sædeafstand.

De nye Premium Economy-sæder vil kunne lænes omkring 10 tommer tilbage, og kabinen vil blive adskilt fra Economy – ”ikke bare med et gardin, det skal være en rigtig kabine”, har Tim Clark forklaret.

Premium Economy-klassen vil i den nuværende tre-klasses udgave af Airbus A380 få placering forrest på nederste dæk. I to-klasses-udgaven af A380 – den uden First Class – vil den nye klasse få placering på øverste dæk. Premium Economy på A380 vil formentlig blive med 56 sæder.

 

Relaterede artikler:

Sådan bliver Emirates nye Premium Economy

Emirates-topchef er træt af nye fly med fejl

Emirates begynder at sende A380 på pension