Emirates: Øget samarbejde med flydubai

Emirates’ topchef vil gerne øge samarbejdet med lavprisselskabet flydubai, der har samme ejer som Emirates og ikke flyver på de samme ruter.

Emirates Airlines og flydubai har begge base i Dubai International Airport og er begge ejet af emiratet Dubai. Det ene selskab er et rendyrket langdistanceselskab med Airbus A380 og Boeing 777-fly. Det andet selskab er et rendyrket mellemdistanceselskab med Boeing 737-fly. De betjener i meget få tilfælde de samme ruter.

De to selskaber passer derfor godt til hinanden og samarbejder da også i dag med omkring 1.200 daglige transferpassagerer i Dubai mellem de to selskabers ruter. Men samarbejdet skal i løbet af det næste halvandet år gøres langt tættere. Det fortalte Emirates’ koncernchef Tim Clark til internationale medier i forbindelse med sidste uges Paris Air Show.

””Der er ingen konkurrence mellem os, men jeg tror, vi bare har gjort vores egne ting, og jeg tror, at det kunne have være gjort bedre, hvis det var lidt mere koordineret,” siger Tim Clark til Air Transport World og fortsætter:

“Det giver meget mere mening at arbejde sammen. Flydubai har flyttet sig fra sin oprindelige lavprismodel. De har nu lounger og ”lie-flat”-sæder i business class. De har flyttet sig til en fuld service model. Fordi de har flyttet sig tættere på os, bliver det langt lettere at flytte passagerer på tværs af selskaberne,” forklarer Tim Clark.

Aldrig vil flyve til
Tim Clark giver konkrete eksempler på hvor Emirates og flydubai vil kunne supplere hinanden og give Emirates et “feed” ind til Dubai fra hele Mellemøsten.

“Du har steder som Alexandria, Sharm-el-Sheikh og Djibouti, som vi aldrig ville flyve til, men de (flydubai, red.) giver os forretning, enten fordi folk ønsker at flyve via Dubai, eller fordi de har forretning i Dubai,” pointerer Tim Clark.

Et andet eksempel er de mange serbiske efterkommere, som i dag bor i Australien. De flyver i dag med Emirates til Dubai og derfra videre til Serbiens hovedstad Beograd med flydubai.

En lille danskerkoloni
Emirates Airlines har p.t. i alt 247 langdistancefly. 95 Airbus A380-800 fly og 152 Boeing 777-fly af typerne 777-200LR, 777-300 og 777-300ER.

Flydubai flyver til 95 destinationer med i alt 55 Boeing 737-800 fly. Selskabet har desuden en bestilling på 75 Boeing 737 MAX 8-fly liggende hos Boeing. Efter det danske flyselskab Sterlings konkurs i 2008 søgte adskillige danske 737-piloter til flydubai, hvor der i dag er en hel lille ”danskerkoloni”.

 

 

Relaterede artikler:

Lavprisflyselskab indfører Business Class

62 dræbte ved Flydubai-styrt i Rusland

Emirates overvejer at anskaffe mindre fly