Airbus A321-200neo fra PLAY. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Endnu en Florida-rute fra Norden

PLAY vil senere på året åbne en rute til Orlando i Florida, og dermed kommer det islandske lavprisflyselskab op på fire USA-ruter. Nordiske selskaber har generelt stor interesse for Florida.

Først var fokus rettet mod Europa, og siden blev blikket vendt direkte mod USA.

Således har PLAY i den seneste tid annonceret flere nye ruter til destinationer på den amerikanske østkyst. Og nu præsenterer det islandske lavprisflyselskab endnu en rute til USA.

Til september åbner PLAY en forbindelse til Orlando i delstaten Florida, og dermed vil der senere i 2022 være fire ruter fra Keflavik International Airport ved Reykjavik til USA.

Flyselskabet åbner til april en rute til Baltimore/Washington International Airport, til maj en rute til Boston Logan International Airport og i juni åbner en rute til Stewart International Airport, der ligger cirka 105 kilometer nord for det centrale Manhattan. New York-ruten blev senest lanceret for tre uger siden.

Stor efterspørgsel på rejser
PLAY vil tilbyde lave billetpriser til tre ugentlige flyvninger fra Keflavik-lufthavnen til Orlando – på mandage, onsdage og fredage. Ruten bliver tilgængelig fra 30. september og frem til april 2023. Vinterruten vil blive betjent med en Airbus A321neo.

”Det har ikke været en selvfølge, at folk har haft lyst til at rejse igen efter pandemien. Derfor er vi glade for at kunne offentliggøre tal, der med al overbevisning fortæller, at danskerne hungrer efter at rejse. Vi har lagt en plan om at udvikle os ved at rejse til europæernes yndlingsdestinationer i USA, og den plan ser ud til at lykkes. Det er vi taknemmelige for og stolte af,” siger Birgir Jónsson, administrerende direktør i PLAY.

PLAY flyver til flere europæiske destinationer – herunder Københavns Lufthavn – og danskere og øvrige europæere har dermed mulighed for at flyve til USA med et stop undervejs i Island.

Siden december sidste år, hvor de første ruter til USA blev annonceret, er billetsalget steget trefoldigt, oplyser PLAY, der blandt andet har ruter fra Berlin, Göteborg og London til Keflavik-lufthavnen.

Florida er populær blandt nordiske selskaber
Den kommende PLAY-rute til Florida lægger sig dermed til et i forvejen stort ruteudbud fra Norden til den solbeskinnede delstat og øvrige regioner på den amerikanske østkyst.

Det norske start-up Norse Atlantic Airways har tidligere annonceret, at det fra den kommende sommer vil flyve til både Stewart International Airport ved New York og Fort Lauderdale i Florida. I første omgang fra Oslo Lufthavn, men selskabet vil givetvis senere også tilbyde disse destinationer fra London og Paris med sine Boeing 787 Dreamlinere.

På ruten til Orlando vil PLAY få direkte konkurrence fra Icelandair, der ligeledes flyver fra Keflavik International Airport til den populære Florida-destination. Det islandske selskab bruger fly af typen Boeing 757 og Boeing 737 MAX. Herudover har Icelandair blandt andet ruter til New York-JFK og Washington-Dulles på østkysten.

Foruden nuværende eller kommende ruter fra PLAY, Norse og Icelandair har også SAS en rute til Florida, der er en populær destination med dens store attraktioner og imponerende resorts. SAS flyver således til Miami International Airport fra både København, Stockholm og Oslo.

 

Relaterede artikler:

PLAY overvejer Billund eller Aarhus

PLAY-direktør: “Det har været acceptabelt”

PLAY vil flyve til lavprislufthavn nær New York