Kommerciel direktør Karl Sandlund fra SAS. (Foto: SAS | PR)

Endnu en koncerndirektør forlader SAS

Efter mere end 18 år i SAS har svenske Karl Sandlund, der siden 2019 har været kommerciel koncerndirektør, valgt at forlade selskabet. Det er anden koncerndirektør, der forlader SAS i løbet af to uger.

Der er gang i svingdøren hos SAS.

Den 23. marts meddelte selskabet, at Magnus Örnberg, der har været koncernfinansdirektør hos SAS i halvandet år, forlader flyselskabet, og nu er det kommerciel koncerndirektør Karl Sandlund, der kan vinke farvel til det kriseramte flyselskab til fordel for en ny stilling i en anden virksomhed. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

“Karl har været i SAS siden 2004, og det er med beklagelse, at han forlader selskabet. Han har været en nøglespiller på mange forskellige områder af virksomheden i de seneste 18 år. Både på det personlige og faglige plan er jeg taknemmelig for, hvordan Karl introducerede mig til SAS, da jeg kom til sidste år,” udtaler koncernchef Anko van der Werff.

“Jeg er sikker på, at hans drive og passion for samfundet også er noget, hans nye virksomhed vil værdsætte. Jeg ønsker ham alt det bedste i hans fremtidige bestræbelser.”

SAS vil igangsætte en rekrutteringsproces i forhold til at finde efterfølgeren, og Karl Sandlund fratræder i SAS senest i begyndelsen af oktober.

En uimodståelig mulighed
Karl Sandlund, der i en tre måneders periode i 2021 var konstitueret koncernchef i overgangen mellem Rickard Gustafsson og Anko van der Werff, forklarer, at han har fået et tilbud udefra, som han ikke kan sige nej til.

“Det er med blandede følelser, jeg forlader SAS. Det har været en fantastisk rejse, og jeg har haft forskellige spændende stillinger i virksomheden gennem årene. De forandringer, vi har set, og bevægelsen mod en mere bæredygtig luftfartsindustri med SAS i førerposition ligger mit hjerte nært,” siger Karl Sandlund.

“Jeg har nu accepteret en uimodståelig mulighed i en virksomhed, der fremmer ekspertise og muligheder for vores næste generation, hvilket er noget, jeg sætter stor pris på. Jeg vil gerne takke mine kolleger hos SAS for deres engagement og støtte gennem årene, og jeg vil nøje følge udviklingen i SAS FORWARD, vores plan, som vil sikre en bæredygtig fremtid for denne fantastiske virksomhed,” lyder det fra den afgående koncerndirektør.

SAS’ koncernledelse består udover Anko van der Werff af koncerndriftsdirektør Simon Pauck Hansen, direktør for services Kjetil Håbjørg, IT-direktør Charlotte Svensson og HR-direktør Carina Malmgren Heander. Inden længe tiltræder finske Erno Hildén som ny finansdirektør, mens efterfølgeren for Karl Sandlund også skal udpeges.

 

Relaterede artikler:

Koncernfinansdirektør forlader SAS

Tidligere Finnair-profil ny finansdirektør i SAS

Koncernchef Rickard Gustafson forlader SAS