Erno Hildén, koncernfinansdirektør i SAS. (Privatfoto)

Tidligere Finnair-profil ny finansdirektør i SAS

SAS har fundet afløseren for koncernfinansdirektør Magnus Örnberg, der forlader SAS efter blot halvandet år. Efterfølgeren har været 13 år hos Finnair.

Magnus Örnberg, der har været ansat som koncernfinansdirektør i SAS siden september 2020, forlader SAS i løbet af foråret. Det blev dermed blot til halvandet år i den udfordrende stilling for den svenske finansdirektør, der  har en fortid hos svenske industrivirksomheder som ABB og SAAB.

Nu har SAS allerede fundet efterfølgeren, og det bliver finske Erno Hildén, der i stedet har en betydelig erfaring fra luftfartsindustrien.

“Jeg er meget glad for at kunne byde Erno Hildén velkommen til SAS. Ernos omfattende økonomiske erfaring kombineret med luftfartsekspertise gør ham til en værdifuld tilgange til SAS’ topledelse. Han kommer til at spille en nøglerolle under den nuværende transformationsplan, SAS FORWARD, hvor vi sikrer et langsigtet, finansielt stabilt og konkurrencedygtigt SAS,” siger Anko van der Werff, koncernchef i SAS.

Årelang erfaring fra Finnair
Erno Hildén er et kendt ansigt i den nordiske luftfartsbranche, idet han fra 2002 til 2015 var ansat i Finnair i forskellige positioner. Først i en analysefunktion og sidenhen som ansvarlig for flyselskabets afdeling for ferieflyvninger. Fra 2019 til 2010 bestred Erno Hildén posten som koncerndriftsdirektør og de følgende fem år som koncernfinansdirektør.

Fra 2016 til 2018 har Erno Hildén herudover haft en rolle som direktør med ansvar for privatisering hos Saudia Airlines i Jeddah.

“Jeg er stolt og beæret over at blive en del af SAS-gruppen. Et stærkt brand med ægte skandinaviske rødder, der sigter mod at blive en global leder inden for bæredygtig luftfart, er et stimulerende miljø, hvor jeg er sikker på, at jeg vil være i stand til at bidrage. Jeg glæder mig til at blive en del af SAS FORWARD og ser frem til at muliggøre de ændringer, der er nødvendige for at sikre SAS langsigtede succes,” lyder det fra den nyudnævnte finansdirektør.

Erno Hildén sætter sig til rette i chefstolen i løbet af april, mens Magnus Örnberg forlader SAS i løbet foråret, når overleveringen er på plads.

 

Relaterede artikler:

Koncernfinansdirektør forlader SAS

Hollænder bliver ny koncernchef i SAS

Koncernchef Rickard Gustafson forlader SAS