Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer hos Ryanair. (Foto: Ryanair)

Endnu en topchef forlader Ryanair

Ryanairs marketingdirektør, Kenny Jacobs, forlader sin stilling ved udgangen af april, og dermed mister det irske lavprisflyselskab endnu en ledende medarbejder.

I slutningen af 2019 forlod Peter Bellew sin stilling som driftsdirektør i Ryanair, og nu skal Ryanair atter på udkig efter en ny medarbejder til en topstilling i koncernen.

Kenny Jacobs har nemlig valgt at forlade sin stilling som marketingdirektør i Ryanair ved udgangen af april 2020 efter seks år på posten. Det fortalte han mandag til nyhedsbureauet Reuters. Han var hovedpersonen bag en forbedring af kundeservicen og for at forbedre Ryanairs hjemmeside og app.

”Jeg vil nyde en sommerferie med familien og så kigge efter min næste udfordring. Jeg vil fortsat være kunde og en stor tilhænger af Ryanair,” siger han.

Koncernchef i Ryanair, Michael O’Leary, roser Kenny Jacobs for at have transformeret flyselskabets digitale tilstedeværelse og kundeservice. Ryanair har i de sidste seks år øget omsætningen i tillægsydelser fra 20 til 30 procent.

”Kenny var ophavsmanden til ​​det succesrige Always Getting Better-brand for seks år siden, da han begyndte hos os, og han er manden bag mange af de succesrige kundeserviceforbedringer, vi har lanceret i de seneste år, hvilket har understøttet vores succesrige vækst og udvikling,” siger Michael O’Leary ifølge Reuters.

Ryanair stævnede afgående driftsdirektør
Kenny Jacobs’ afgang rammer således Ryanair relativt kort tid efter, at Peter Bellew valgte at forlade selskabet. I juli 2019 annoncerede Bellew sin afsked for i stedet at fortsætte i et topjob hos den britiske konkurrent easyJet.

At Peter Bellew opsagde sin stilling som driftsdirektør i Ryanair vakte opsigt i luftfartsbranchen, da han blev regnet som Ryanairs kronprins. Det vakte imidlertid endnu mere opsigt, da han bekendtgjorde, at han ville fortsætte som driftsdirektør i easyJet efter sin opsigelsesperiode på seks måneder i Ryanair.

Peter Bellew havde en konkurrenceklausul i sin kontrakt, og Ryanair stævnede ham derfor for sit skifte til easyJet. Stævningen blev indgivet den 6. august 2019 til den irske high court, og i december samme år faldt afgørelsen. Retten afviste Ryanairs anmodning om, at Peter Bellew ikke må tage arbejde i easyJet i de 12 første måneder efter sin officielle aftrædelse i det irske selskab. Ryanair har appelleret afgørelsen.

I retten hævdede Peter Bellew blandt andet, at den viden, han havde om Ryanairs drift, ikke ville kunne bruges hos easyJet, da Ryanair opererer på en unik måde. Herudover lagde han vægt på, at Ryanair uanset hvad offentliggør sine omkostninger i årsregnskaberne. Ryanair skal i øvrigt betale cirka en fjerdedel af sagsomkostningerne omkring Peter Bellew.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-koncerndirektør går til konkurrenten

Ryanair stævner afgående koncerndirektør

Ryanair: MAX-problemer sætter os to år bagud