Crew fra Eurowings Discover (Foto: Eurowings Discover | PR)

Endnu et flyselskab accepterer synlige tatoveringer

Fremover slipper flypersonalet hos Eurowings Discover for at tildække deres tatoveringer og piercinger, når de skal på arbejde, ligesom mandlige ansatte nu også må bruge neglelak.

Det er efterhånden en del år siden, at det var noget særligt at se personer med synlige tatoveringer eller piercinger i gadebilledet, da mange mennesker både herhjemme og i udlandet har valgt at lade sig udsmykke med blæk i huden eller en ring i eksempelvis tungen eller næsen.

Det har dog været kutyme, at de af flyselskabernes kabineansatte, der har tatoveringer eller piercinger, har måtte dække dem til med en skjorte eller et lille stykke plaster, når de er på arbejde. Sådan er det i vid udstrækning stadigvæk, men der er også selskaber, der vælger at lempe retningslinjerne.

Senest er det Eurowings Discover, der har ændret i reglerne for uniformeringen af de ansatte i såvel kabinen som i cockpittet. Ændringen gælder dog kun for selskabet selv og ikke for de andre flyselskaber, som også er en del af Lufthansa-koncernen.

Tillader tungepiercinger og visse tatoveringer
Ifølge en talsperson fra Eurowings Discover betyder ændringen i retningslinjerne for medarbejderens uniformering, at de ansatte fremover gerne må lade mindre tatoveringer på hænder, arme og halsen være synlige. Ansigtstatoveringer er dog fortsat ikke tilladte. Det skriver aeroTELEGRAPH.

Hidtil har det ligeledes været sådan, at flypersonalet har skulle tildække eventuelle piercinger i tungen eller næsen, men det er også fortid med de nye regler, da begge slags udsmykninger fremover også gerne må være en del af uniformeringen, hvis de ansatte ønsker det.

I tillæg hertil må selskabets mandlige ansatte også fremover være iført diskret makeup, når de er på arbejde. Det kan eksempelvis være neglelak. Det oplyses, at medarbejderne har taget godt imod den nyhed.

Andre flyselskaber har ligeledes lempet
En talsperson fra flyselskabet forklarer, at ændringerne i retningslinjerne er blevet foretaget, fordi flyselskabet mener, at det vil resultere i, at de ansatte vil få styrket deres selvtillid, når de kan vise, hvem de er.

Lufthansa-selskabet er ikke alene. Den 1. august offentliggjorde airBaltic, at det lettiske flyselskab også har lempet reglerne for både kabineansatte, piloter og jordpersonale, hvilket betyder, at langt de fleste tatoveringer, piercinger og frisurer er blevet tilladt i arbejdstiden.

I slutningen af maj i år fortalte Virgin Atlantic, at flyselskabet – som det første i Storbritannien – har ændret reglerne, så kabinepersonalet ikke længere skal tildække deres tatoveringer.


Relaterede artikler:

Flyselskab tillader synlige tatoveringer

PLAY klar med kønsneutrale uniformer

Forbud mod synlige ‘tuscher’