Endnu flere nye charterruter fra Odense

Dublin og Edinburgh bliver i 2016 nye charterdestinationer i Hans Christian Andersen Airport, som fynboerne kalder Odense Lufthavn i dag.

Nyhederne om nye destinationer fra Hans Christian Andersen Airport – som fynboerne ynder at kalde Odense Lufthavn nu om dage – står nærmest i kø i disse dage. I sidste uge kunne Bravo Tours fortælle, at de gør deres entré i den lille lufthavn næste år med charterflyvninger til Eilat i Israel allerede fra februar og flyvninger til Azorerne og den lille spanske ø Menorca i sommersæsonen.

Nu følger Gislev Rejser trop og løfter sløret for, at de næste år vil udvide deres udbud af rejser fra Odense Lufthavn til også at omfatte den irske hovedstad Dublin, Skotlands hovedstad Edinburgh og den italienske by Verona.

I løbet af foråret og sensommeren 2016 vil der være syv flyvninger til Dublin med mellemlanding i Edinburgh og seks flyvninger til Verona.

Gislev Rejser tilbyder allerede i dag i sommersæsonen charterflyvninger fra Odense til Pisa og Napoli i Italien. På begge ruter skrues op for kapaciteten til 25 flyvninger. Sammen med de nye destinationer betyder det, at Gislev Rejser øger sit udbud af rejser fra Odense Lufthavn med 20 procent.

Den lille fynske rejsearrangør, der med deres udbud af rejser hovedsageligt henvender sig til det ældre publikum, var for omkring otte år siden de første til at tilbyde charterflyvninger fra Odense Lufthavn efter at lufthavnen havde ligget nærmest øde hen i en årrække efter at hedengangne Maersk Air i 1997 lukkede sin indenrigsrute til København, da Storebæltsbroen åbnede.

Skal bare overståes
Apollo Rejser og Spies har også tilbudt charterferier med afrejse fra Odense Lufthavn gennem flere år og sætter hvert år flere og flere sæder til salg.

At rejse fra den lille lufthavn med ganske få meter fra parkeringspladsen til flyet – som ofte er det eneste større fly i lufthavnen på det tidspunkt – tiltaler mange især ældre rejsende. For dem er flyrejsen blot transport til feriemålet. Transport som bare skal overståes. Mange af dem bliver desuden stressede af at skulle gennem de store lufthavne i København og Billund og risikere at få en dårlig start på rejsen.