Enorm interesse for jobs som lufthavnschefer

Henholdsvis 76 og 27 personer har ansøgt om at blive lufthavnschefer på Bornholm og i Esbjerg.

På et bord i teknisk forvaltning i Esbjerg Kommune ligger en meget stor bunke med ansøgninger. 27 i alt. Og i Trafikstyrelsen i København ligger en endnu større bunke med jobansøgninger. Hele 76. Ansøgningerne er til jobbene som lufthavnschefer i henholdsvis Esbjerg Lufthavn og Bornholms Lufthavn.

De to henholdsvis kommunalt og statsligt ejede lufthavne står begge uden chef. I starten af november var der med kun en dags mellemrum ansøgningsfrist til de to stillinger. Og det har tilsyneladende fået mange med en lufthavnschef i maven til tasterne og sende en ansøgning afsted til et job, som man må forvente ikke alle kan være lige kvalificerede til at varetage.

Kigger man på lønsedlen for de kommende lufthavnschefer, så er stillingerne omtrent lige attraktive. På Bornholm bliver kandidaterne stillet en årlig løn på ca. 700.000 kr. inkl. Pension i udsigt. Afhængig af kvalifikationer og erfaring er der mulighed for at forhandle tillæg samt resultatløn. I Esbjerg er årslønnen omkring 650.000 med pension oveni.

Bosætte sig på Bornholm
Kandidaterne til jobbet i Bornholms Lufthavn skal i deres ansøgninger og ved samtalerne gerne formå at overbevise Trafikstyrelsen om, at de er udadvendte, netværksorienterede, proaktive og uhøjtidelige i deres ledelsesstil. Desuden er det vigtigt, at den kommende chef kan ”udvikle organisationen og medarbejderne, således at lufthavnen fremstår effektiv,
konkurrencedygtig og tilpasningsparat,” som der står i et otte sider langt notat, som rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval har lavet på vegne af Trafikstyrelsen til potentielle ansøgere.

Trafikstyrelsen forventer, at ”lufthavnschefen har en relevant uddannelse, som sammen med den erfaringsmæssige baggrund danner grundlaget for de forventede kompetencer. Direkte kendskab
til sektoren er en fordel, men ikke et krav.”

Desuden skal lufthavnschefen blandt andet være parat til at bosætte sig på Bornholm. Så ikke noget med at komme flyvende på arbejde hver morgen til lufthavnen med omkring 30 medarbejdere.

Succes på 100 dage
I Esbjerg stiller man krav om at den nye chef har opfyldt en række mål inden for de første 100 dage og inden for det første år som chef for de 67 medarbejdere i den vestjyske lufthavne.

Den første runde af samtaler til jobbet på Bornholm blev afholdt i tirsdags og på mandag afholdes anden runde for de, der er så heldige at gå videre. Desuden skal de ansøgere, der indkaldes til samtaler, gennem en test hos Mercuri Urval. Den nye chef forventes at tiltræde på solskinsøen senest den 1. januar. I Esbjerg er man også så småt gået i gang med at afholde samtaler.

Esbjerg Lufthavn i solskin set lidt fra oven.