Etihad Regional skal flyve Billund-Berlin

Airberlin vil i samarbejde med det schweiziske flyselskab Darwin Airline, der opererer på vegne af Etihad Regional, åbne en rute mellem Billund og Berlin.

Billund Lufthavn får atter direkte flyforbindelse til Berlin, når Etihad Regional i samarbejde med Airberlin åbner en ny rute i løbet af foråret. Der erfarer CHECK-IN.dk.

Airberlin har søgt start- og landingstilladelse i Billund Lufthavn med en daglig afgang fra den 29. marts. Flyet med rutenummer AB8054 ankommer dagligt til Billund kl. 14.05 og sætter kl. 14.50 atter kursen mod Berlin-Tegel lufthavnen.

Etihad Regional, der vil flyve på vegne af Airberlin, vil benytte fly af typen SAAB2000 med plads til 50 passagerer.

Ruten vurderes at have et relativt beskedent trafikgrundlag, da der ikke er mange timers kørsel fra Syddanmark til Berlin. Men det er i stedet transfertrafik til Airberlins store rutenet, som ruten vil blive lagt an på.

Det har ikke været muligt at få ruten endeligt bekræftet fra Airberlin og Etihad Regional. I Billund Lufthavn er man også meget fåmælte.

“Vi kan bekræfte, at vi har en løbende dialog med Airberlin, som vi har det med en række andre flyselskaber, som vi gerne vil have til at flyve til Billund,“ siger marketingchef Jesper Klausholm til CHECK-IN.dk.

Tidligere forsøg på Billund-Berlin
Bag Etihad Regional gemmer sig det schweiziske flyselskab Darwin Airline, som Etihad Airways ejer 33,3 procent af, ligesom Abu Dhabi-selskabet ejer lige knapt 30 procent af Airberlin.

Airberlin har angiveligt valgt at indsætte Etihad Regional på den nye rute, da en flytype med 50 sæder er det rigtige udgangspunkt for en sådan rute. De mindste fly i Airberlins flåde er i dag Bombardier Q400-flyene, der har plads til 76 passagerer.

Ruten mellem Billund og Berlin har tidligere været betjent af først Sun-Air og sidenhen Cimber Air. Sun-Air benyttede dengang Jetstream 41-fly med plads til 30 passagerer, mens Cimber Air fløj med 50 sæders CRJ200-fly på ruten.

Etihad Regional har allerede i dag en indirekte relation til Billund. Selskabet lejede sidste år fire ATR72-500 fly fra Billund-selskabet Nordic Aviation Capital.