Eurowings A320-200 (Foto: Lufthansa)

Eurowings åbner 32 nye ruter fra München Lufthavn

Eurowings, der er Lufthansas lavprisflyselskab, vil i 2017 etablere sig i München Lufthavn med 32 ruter og 89 ugentlige flyvninger.

Det begynder at blive klart for de fleste, at Lufthansa mener det alvorligt med Eurowings, der er koncernens lavprisflyselskab. Onsdag kunne flyselskabet således ifølge luchtzak.be offentliggøre, at man i 2017 vil etablere sig i München Lufthavn, der i 2015 var den syvendestørste i Europa med 41 mio. årlige passagerer.

I dag vil Eurowings åbne billetsalget til 32 nye lavprisruter, der åbner i slutningen af marts måned næste år. Det tyske lavprisflyselskab vil stationere fire Airbus A320-fly på den kommende base i den sydtyske lufthavn, hvilket giver mulighed for at flyve til 32 nye destinationer fordelt på 89 ugentlige flyvninger. En satsning der ventes at tilføre München Lufthavn omkring 400.000 nye passagerer i løbet af sommertrafikprogrammet 2017.

“Med dette nye trafikprogram fra München, positionerer vi endnu engang vores selskab som vækstmaskinen i Lufthansa-gruppen. Vores mål om at etablere en ledende europæisk kvalitetsoperatør i markedet for direkte flyvninger vil få et stort boost i 2017 takket være den nye base i Sydtyskland,” siger Karl Ulrich Garnadt, bestyrelsesmedlem i Lufthansa og ansvarlig for Eurowings.

Priser fra 225 kroner
Eurowings har hovedbase i Køln-Bonn lufthavnen og flyver også i dag fra Hamborg, Stuttgart, Düsseldorf, Berlin og Hannover. Den gigantiske ekspansion kræver også flykapacitet. I dag beskæftiger Eurowings således 39 fly, og i sidste uge indgik selskabet en aftale om at wetlease yderligere 33 fly med besætninger fra Airberlin på en seksårig aftale. Herudover bliver Brussels Airlines også i løbet af det næste års tid integreret i Eurowings, efter at Lufthansa-gruppen i sidste uge kunne annoncere overtagelsen af de resterende 55 procent af aktierne i det belgiske flyselskab. Dermed kommer Eurowings i 2018 op på samlet 180 fly.

Den nye lavprisbase i München giver da også anledning til glæde i den sydtyske lufthavn.

“Opakningen fra Eurowings i det bayerske trafikknudepunkt er ikke alene gode nyheder for os, men specielt for de rejsende, der vil kunne drage fordel af de nye ruter. Jeg er fuldstændig overbevist om, at der er gode udsigter til succes for Eurowings i München Lufthavn. Derfor tror jeg også, at udgangspunktet med fire basefly vil skabe en platform, som kan blive yderligere styrket i de kommende år,” siger Michael Kerkloh, der er administrerende direktør for Flughafen München.

Eurowings sætter billetterne til salg med startpriser fra 29,99 euro, hvilket svarer til 225 danske kroner. Dermed er der forhåbning om, at der vil ligge en del flybilletter under juletræet hos de sydtyske familier.

De 32 nye ruter omfatter følgende destinationer: Amsterdam, Paris-Charles de Gaulle, Geneve, London-Stansted, Basel, Edinburgh, Nice, Rom, Thessaloniki, Napoli, Pula, Zadar, Catania, Dubrovnik, Faro, Glasgow, Heraklion, Kavala, Kreta, Lamezia Terme, Mykonos, Olbia, Palermo, Rhodos, Bastia, Cagliari, Ibiza, Korfu, Porto, Brindisi, Kos samt Palma de Mallorca.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa overtager resten af Brussels Airlines

Lufthansa: Fremskridt i Eurowings

Eurowings bekræfter interesse i SAS

Brussels Airlines kan blive en del af Eurowings

Eurowings åbner fire nye langdistanceruter