Eurowings åbner fire nye langdistanceruter

Boston, Mauritius, Fort Lauderdale og Las Vegas er blandt de fire destinatoner, som Lufthansa-datterselskabet Eurowings vil flyve til i 2016. Hele 11 langdistanceruter vil dermed være i tidtabellen.

Det bliver ikke på det tyske marked, at Norwegian kommer til at ekspandere med langdistanceruter til lavpris. Lufthansa-gruppen er nemlig i gang med at inddæmme det oversøiske lavprismarked fra Tyskland godt og grundigt gennem datterselskabet Eurowings.

Eurowings har valgt Køln/Bonn-lufthavnen som base for selskabets interkontinentale flyvninger, og i midten af december igangsættes ruter til Dubai, Thailand og Caribien.

I første omgang er planlagt syv ruter, men fra begyndelsen af maj måned næste år vil Eurowings sætte yderligere fire destinationer på rutekortet. Der er tale om Boston, Mauritius, Fort Lauderdale og Las Vegas, skriver Airline Routes.

For danske rejsende kan der være muligheder for at sikre sig en billig oversøiske rejse ved at benytte tilbuddet fra Eurowings. Fra Hamborg flyver Eurowings og søsterselskabet Germanwings til Køln-Bonn, mens der fra Københavns Lufthavn tilbydes en daglig afgang med Ryanair til den tyske lufthavn. Ulempen ved at bruge Ryanair i kombination med Eurowings er, at de to flyselskaber ikke kan kombineres i samme billet.

Tysk-tyrkisk flyoperatør
De oversøiske Eurowings-ruter opereres af SunExpress Deutschland, der er et joint-venture mellem Lufthansa og Turkish Airlines.

På kort- og mellemdistanceruterne flyver Eurowings med egne fly eller med hjælp fra søsterselskabet Germanwings. Det er dog planen, at Eurowings og Germanwings på sigt skal smelte sammen til et fælles brand.

A330-flyene bliver indrettet med 306 sæder, hvoraf 289 er på Economy, mens 17 sæder er på Premium Economy Class. Eurowings opererer med pristyperne Basic, Smart og Best, hvor det kun er Best-passagerer, der kan få adgang til de 17 forreste sæder i en 2-3-2 konfiguration.

De første syv interkontinentale destinationer fra Køln-Bonn med Eurowings er Bangkok, Cancun, Dubai, Phuket, Puerto Plata, Punta Cana og Varadero.