FFEL Air Airbus A330-200 (Foto: FEEL Air/PR)

FEEL Air: Planerne lever stadig

Det norske FEEL Air fastholder sine planer om at etablere lavprisflyvninger fra Oslo og Stockolm til Bangkok og New York. Lavprisflyselskaberne vil sætte dagordenen for langdistanceruterne i dette årti, vurderer selskabets CEO, Kai Holmberg.

Der er råbt “Ulven kommer“ længe, men helt præcist hvornår og om ulven kommer er endnu ikke endeligt afklaret.

Det kom frem tirsdag på en konference om lavprisflyselskabernes planer om langdistanceflyvninger ud af Norden. En konference, der var arrangeret af Travelbroker Nordic.

På konferencen “Nordic long-haul LCC market“ deltog blandt andre Kai Holmberg, der er Chief Executive Officer hos FEEL Air.

Allerede i oktober 2009 gik det norske selskab i pressen med fuld musik og præsenterede planer for interkontinentale lavprisflyvninger fra Skandinavien til New York og Bangkok.

Oprindeligt skulle det første fly gå i luften allerede i 2010, men det nåede man ikke. Ifølge CEO Kai Holmberg lever planerne dog fortsat, men man vil overveje mulighederne og eventuelle risici grundigt.

”Mange andre nystartede luftfartsselskaber har været for optimistiske. Vi er nødt til at være realistiske inden vi trykker på startknappen. Det er meget kapitalkrævende og konkurrencesituationen er ekstremt hård,” sagde Kai Holmberg ved tirsdagens konference på på Hilton Copenhagen Airport.

Skønt Feel Air altså endnu ikke er luftbåren er Kai Holmberg ikke i tvivl om at det nok skal lykkes.

“Lavprisflyselskaberne satte dagsordenen i det foregående årti med almindelige kortdistanceruter. Nu vil lavprisflyselskaberne sætte dagordenen for langdistanceruterne i 2010´erne,” vurderer Kai Holmberg, der er tidligere koncerndirektør i den norske rejsebureaukæde VIA Travel Group.

FEEL Air planlægger at etablere ruter fra Oslo og Stockholm til Bangkok og New York. Derimod er København ikke med i de indledende planer.

”Det er ikke oplagt at starte fra København, der i forvejen har det største antal langdistanceruter. Det er meget nemmere i Stockholm og Oslo,” siger Kai Holmberg.

FEEL Air er under pres for at konkretisere sin planer da konkurrenterne puster selskabet i nakken, ikke mindst lavprisflyselskabet Norwegian, der ventes at starte langdistanceflyvninger fra sommeren 2013.

FEEL Air meldte i oktober 2010 ud, at man ville lancere konceptet i 2011, men erkender nu, at det også kan blive 2012.

Flytypen er til gengæld allerede valgt. Det bliver i givet fald Airbus A330-200 i en konfiguration med 305 sæder fordelt på 18 lie-flat bedsi en særlig sektion forrest i flyet samt287 sæder på økonomiklasse.

En del af FEEL Airs økonomiske bagland er danskeren Lars Nygaard, der er tidligere topchef hos Spanair samt det spanske lavprisflyselskab Vueling. Lars Nygaard, der også er bestyrelsesformand, ejer 38,11 % af aktierne i selskabet.