Kabinen i Embraer-flyet fra Great Dane Airlines før afgangen til Baku. (Foto: Great Dane Airlines)

Fem charterfly med fodboldfans i Baku

Tre danske flyselskaber har været med til at flyve herrefodboldlandsholdet og de danske fans til kvartfinalen i Baku. I alt fem fly samt spillerflyet har været på vingerne.

“Det er for dyrt, det er for langt at rejse, og rejserestriktionerne gør det besværligt.” Det er nogle af de faktorer, der er årsag til, at der ikke er kommet en regulær invasion af danske fodboldfans til lørdagens kvartfinale i Aserbajdsjans hovedstad Baku, hvor Tjekkiet og Danmark skal afgøre, hvilket hold der skal i semifinalen i kampen om europamesterskabet i herrefodbold.

For de danskere, der har valgt turen med rutefly, er der tale om en rejse på ni og en halv time fra København via Istanbul med enten Turkish Airlines eller Pegasus Airlines.

Derimod er der op imod 1.000 danskere, der har valgt at gå ombord i et af de fem charterfly, der fredag og lørdag har sat kursen mod Baku Heydar Aliyev International Airport og tilbagelagt de 3.200 kilometer fra København for at opleve EM-kvartfinalen. En flyrejse, der i afstand svarer til en tur til eksempelvis Marokko i Nordafrika.

Fem charterfly med over 900 passagerer 
Fodboldherrerne fløj i forvejen, da DAT’s McDonnell Douglas MD-83 VIP-fly allerede torsdag kl. 15.00 lettede fra Københavns Lufthavn. En tur ned over Polen, Slovakiet, Ungarn og Rumænien inden overflyvningen af Sortehavet ind mod Georgien og derfra det sidste stykke til Aserbajdsjans hovedstad i den østlige del af landet.

Fredag formiddag fulgte et udsolgt fly fra rejsearrangøren Travelsense efter, og lørdag morgen sendte Spies-flyselskabet Sunclass Airlines to 212-sæders Airbus A321-200 på vingerne på vegne af Landsholdsrejser.dk. Herudover stødte en 118-sæders Embraer E195LR fra Great Dane Airlines til på en chartret flyvning fra København til Baku på vegne af Skilejrskole.dk.

DBU gennemførte lørdag morgen også en charterflyvning med DAT i en udsolgt 198-sæders Airbus A321-200 med repræsentanter fra DBU, sponsorer samt 50 inviterede fodboldfans.

Endelig er der givetvis også mindre private jetfly, der i løbet af lørdagen har fløjet til Baku. Herning Helicopters har tidligere oplyst, at en indlejet seks personers Learjet 60 er blevet udsolgt. Den samlede pris for flyvningen var på 350.000 kroner.

Ingen luftbro til semifinale
Med Danmarks avancement til semifinalen, der spilles onsdag den 7. juli på Wembley i London, ville der under normale omstændigheder være udsigt til en regulær luftbro mellem Danmark og den britiske hovedstad.

Det bliver der tilsyneladende ikke noget af, idet Udenrigsministeriet lørdag aften advarede om, at danske fodboldtilhængere kan blive afvist ved grænsen på grund af karantænekravet.

 

Relaterede artikler:

Udsolgt Baku-flyvning til 60.000 kroner per billet

Sådan skal landsholdene flyve under EM

DBU støtter dansk luftfart