Finnair-pesonale ved indcheckning. (Arkivfoto: Finnair | PR)

Finnair afskediger 700 ansatte

Efter forhandlinger med de faglige organisationer har Finnair nået frem til at måtte afskedige 700 ansatte, hvoraf 100 af disse er placeret på stationer uden for Finland.

I slutningen af august meddelte Finnair, at det kunne blive nødvendigt at nedlægge op til 1.000 stillinger for at afbøde virkningerne af COVID-19-pandemien.

Det er nu endt op med, at 700 ansatte seneste den 31. marts 2021 skal forlade Finnair, hvoraf de 600 er i Finland, mens de resterende 100 er fundet på udestationerne. Det er således 600 ud af 2.800 ansatte i Finland, der må forlade det finske oneworld-selskab som følge af coronakrisen. I tallet indgår dog ikke kabinepersonale og piloter.

Lige nu beskæftiger Finnair omkring 6.500 ansatte.

”Jeg er taknemmelig for, at vi sammen med vores medarbejdere var i stand til at finde spareløsninger, der hjalp os med at redde cirka 150 job hos Finnair. På trods af dette, er det en meget trist dag hos Finnair. Coronapandemien har været fuldstændig uretfærdig over for vores branche, og desværre skal mange Finnair-medarbejdere nu personligt opleve dens økonomiske følgevirkninger,” siger Finnairs koncernchef Topi Manner.

Stærkt reduceret vintertrafikprogram
Udover de permanente afskedigelser fortsætter Finnair også med at gøre brug af de forskellige hjemsendelsesordninger, som selskabet frygter vil komme til at blive langvarige.

”Ændringerne er nødvendige og uundgåelige. Finnairs genopbygning kræver, at vi er konkurrencedygtige, når luftfarten gradvist begynder at komme sig. Derfor bliver vi i fremtiden nødt til at gøre mange ting forskelligt for at få succes på det konkurrenceprægede marked,” understreger koncernchefen.

Finnair har været nødt til at skære meget kraftigt i trafikprogrammet for at komme gennem vinteren uden for store tab. I perioden fra 25. oktober 2020 til 31. marts 2021 vil Finnair kun gennemføre cirka 75 daglige flyvninger, hvor tallet i sidste vintersæson var på 350 flyvninger om dagen. 

Herudover er antallet af destinationer i vintertrafikprogrammet reduceret fra omkring 100 til blot 51. Således vil Finnair ikke flyve til eksempelvis  Bergen, Barcelona, Madrid, Sankt Petersborg, og Stuttgart, ligesom Finnair også har opgivet at genoptage indenrigsruterne til Turku og Tampere.

 

Relaterede artikler:

Finnair udsætter genstart af syv ruter

Finnair vil afskedige 1.000 ansatte

Finnair: Tredje kvartal bliver ikke bedre