En Airbus A330-300 fra Finnair. (Foto: lasta29)

Finnair vil afskedige 1.000 ansatte

Op til tusind medarbejdere risikerer at miste jobbet i Finnair som følge af coronakrisen. Herudover vil flyselskabet gennemføre yderligere midlertidige afskedigelser.

Endnu et nordisk flyselskab meddeler nu, at det har planer om at reducere arbejdsstyrken.

Det er Finnair, som tirsdag oplyser i en pressemeddelelse, at det har indledt forhandlinger med det mål at afskedige op til 1.000 medarbejdere. Dette som en reaktion på konsekvenserne med lav efterspørgsel og rejserestriktioner i forbindelse med coronapandemien.

Finnair beskæftiger i øjeblikket cirka 6.700 medarbejdere, hvoraf 6.200 har base i Finland. Foruden de permanente jobnedskæringer vil det finske flyselskab desuden foretage flere midlertidige afskedigelser for en fast eller tidsubegrænset periode. Siden COVID-19-udbruddet i marts har dette været en stor del af selskabets strategi for at tilpasse sig det nye verdensbillede.

Næsten alle Finnair-ansatte i Finland er blevet midlertidigt afskediget i en periode gennem foråret og sommeren 2020. Formålet er at fortsætte kontinuiteten i selskabets kernefunktioner, så kabinebesætning og piloter gradvist kan vende tilbage, når markedet kommer sig.

Vil støtte opsagte ansatte
Topi Manner, koncernchef i Finnair, fremhæver, at luftfarten med COVID-19 befinder sig i en kæmpe krise, og at det altså også vil få konsekvenser for det finske selskab.

”Pandemien og de usædvanligt stramme rejserestriktioner i Finland har påvirket efterspørgslen på flyrejser, og vi vil kun betjene en lille del af vores kapacitet sammenlignet med sidste år. En hurtig vending til det bedre i pandemi-situationen er desværre ikke i syne. Vores omsætning er faldet betydeligt, og det er derfor, at vi ganske enkelt skal tilpasse vores omkostninger til vores nye størrelse,” forklarer han.

”Vi vil opbygge en konkurrencedygtig fremtid for Finnair og beholde så mange job hos Finnair som muligt. Vi ønsker også at kunne tilbyde finner og den finske økonomi gode forbindelser til verden i fremtiden. Desværre kræver dette de foranstaltninger, vi annoncerer i dag.”

Finnair oplyser, at det vil hjælpe berørte medarbejdere via et socialt program, som vil omfatte praktisk støtte til at komme i job igen, uddannelse og vejledning om iværksætteri.

Meldingerne om de kommende afskedigelser er blevet inkluderet i Finnairs opsparingsmål, som er justeret fra 80 til 100 millioner euro (744 millioner kroner, red.).

 

Relaterede artikler:

Finnair: Tredje kvartal bliver ikke bedre

Finnair vender tilbage til Shanghai

Finnair taber 15 millioner kroner om dagen