Finnair udsætter genstart af syv ruter

Finnair vil i oktober betjene 42 destinationer, efter at genstartsprogrammet er reduceret med 60 procent. Selskabet har i første omgang opgivet af genstarte syv ruter.

Finnair melder sig nu også blandt det stigende antal flyselskaber, der har været nødt til at reducere den planlagte kapacitet i løbet af efteråret.

Udviklingen i COVID-19-pandemien og de skiftende rejsevejledninger har ikke været gunstig for efterspørgslen, og derfor planlægger Finnair i oktober at gennemføre gennemsnitligt 70 til 80 daglige flyvninger mod tidligere udmeldt 200 planlagte operationer om dagen.

Det er det samme antal, som Finnair opererede i juli, men i oktober vil der blive fløjet til 42 destinationer mod blot 30 i juli, hvor der var mere frekvens på ruterne. Der er således lagt op til et meget lavfrekvent trafikprogram i næste måned.

“Vi ønsker at opretholde kritiske forbindelser fra Finland til europæiske centre og til vores vigtigste asiatiske destinationer, da rejser er afgørende for det finske erhvervsliv. Men da rejserestriktioner har en direkte indvirkning på efterspørgslen, vil det ikke være muligt at gennemføre det trafikprogram, som vi tidligere har offentliggjort,”siger Ole Orvér, der er kommerciel  koncerndirektør hos Finnair.

Udsættelse af syv ruter
Med den kontrollerede og konservative tilgang til oktober måneds trafikprogram er det ikke blevet muligt at genstarte flyvningerne fra Helsinki til Bergen, Barcelona, Madrid, Sankt Petersborg, og Stuttgart, ligesom Finnair også har opgivet at genoptage indenrigsruterne til Turku og Tampere.

Til gengæld vil Finnair fastholde ruterne til Tokyo, Seoul, Hongkong og Shanghai samt ruterne til New York og Singapore, der i øjeblikket gennemføres som rene fragtflyvninger. Endelig har Finnair planer om at flyve en gang om ugen fra Helsinki til Nanjing i perioden fra den 11. september til den 18. oktober.

I oktober 2019 havde Finnair i gennemsnit 350 operationer om dagen til 100 destinationer i Europa, Asien og Nordamerika, så det er blot et sted mellem 20 og 25 procent af den oprindelige kapacitet, der forventes gennemført, da genstartsprogrammet med 200 ugentlige flyvninger er blevet reduceret med 60 procent.

 

Relaterede artikler:

Finnair vil afskedige 1.000 ansatte

Finnair: Tredje kvartal bliver ikke bedre

Finnair vender tilbage til Shanghai