Finnair får hjælp fra danske SUN-AIR

Konkurrencen er intensiveret på flyruten mellem Stockholm og Helsinki efter at Norwegian for nylig åbnede med lavpriser. Nu slår Finnair igen ved at tilbyde flyvning til Bromma direkte i hjertet af Stockholm og får samtidig hjælp fra danske SUN-AIR, der også vil operere på ruten.

De nordiske hovedstadsruter bliver i stigende grad udsat for konkurrence. I slutningen af april måned påbegyndte lavprisflyselskabet Norwegian flyvninger fra henholdsvis Oslo og Stockholm til Helsinki. Der blev solgt kampagnebilletter til 10 kr. pr. stk, og disse blevnaturligvis revet væk.

Indtil videre har Norwegian valgt at flyve 13 gange ugentligt mellem Stockholm-Arlanda og Helsinki. Hermed går selskabet i konkurrence med Finnair, SAS og Blue 1, der alle i forvejen flyver på den tidligere så lukrative rute.

Finnair er størst med 51 ugentlige afgange, herefter kommer Blue 1 med 39, SAS med 21 og som tidligere nævnt Norwegian med 13.

Men nu slår Finnair igen i konkurrencen med Norwegian. I stedet for at indlede et pris-slagsmål, har Finnair valgt at konkurrere på etparameter, der hedder kortere rejsetid.Selskabet vil fra 18. august flyve mellem Helsinki og city-lufthavnen Bromma, der ligger i den centrale del af Stockholm. Herfra er der ikke langt til Kista-området, hvor mange større og internationale virksomheder er lokaliseret.

“Den nye og hurtige forbindelse vil være en forbedring for de forretningsrejsende, der rejser ofte mellem Helsinki og Stockholm. Bromma-lufthavnen er meget effektiv. Det er muligt at checke ind op til 15 minutter før afgang, hvilket afkorter den samlede rejsetid,“ fortæller Petteri Kostermaa, der er Vice President hos Finnair med ansvar for Network Strategy and Traffic Planning.

Finnair vil flyve to gange dagligt på hverdage samt én gang på søndage. Der flyves med en Embraer ERJ-170 med plads til 76 passagerer.

Men Finnair får også hjælp fra danske SUN-AIR of Scandinavia. Det Billund-baserede selskab vil den 16. august åbne med to daglige hverdagsafgange mellem Stockholm-Bromma og Helsinki. SUN-AIR vil operere med den velkendte Dornier 328 jet med plads til maksimalt 32 passagerer.

SUN-AIR er franchise-partner for British Airways, der sammen med Finnair begge er partnere i Oneworld-luftfartsalliance.

Foto: SUN-AIR´s Dornier 328 Jet skal sammen med Finnair flyve mellem Helsinki og Stockholm-Bromma. (Foto: Oddgeir Tørresdal.)