Første Finnair-fly modtages med vandsalut i Dallas/fort Worth International Airport. (Foto: Embassy of Finland in the US | Twitter)

Finnair fik våd velkomst i Dallas

Det blev fejret på behørig vis, da det første Finnair-fly på en ny rute landede i den amerikanske storby Dallas, der fremover vil blive befløjet fire gange om ugen af det finske flyselskab.

Københavns Lufthavn afviste for to år siden, at der var potentiale for en rute mellem den danske hovedstadslufthavn og Dallas i delstaten Texas, men nu har Finnair samlet handsken op og påbegyndt flyvninger mellem Helsinki og den amerikanske millionby.

Ifølge Københavns Lufthavn var der hverken grundlag for en rute på enten sæsonbasis eller med lavfrekvente flyvninger. De bekymringer har Finnair dog tilsyneladende ikke, da flyselskabet fremover vil flyve mellem Helsinki og Dallas fire gange ugentligt.

I første omgang blev det meldt ud, at rutedriften mellem den finske hovedstad og Dallas skulle begynde den 7. februar, men startdatoen blev skubbet, og i stedet fandt jomfruflyvningen sted den 27. marts, hvor det første Finnair-fly landede i Dallas Fort Worth International Airport.

Alliancepartners hovedhub
En video på Twitter afslører, at flyets ankomst blev fejret med den traditionelle vandsalut, hvor flyet overdænges med vand, mens det ruller ind mod terminalen.

Lufthavnen er en af to, som befinder sig i den amerikanske storby. Da Finnair første gang offentliggjorde nyheden om Dallas-flyvningerne blev det fremhævet, at det er en fordel for flyselskabet at benytte netop Fort Worth.

Det skyldes dels, at den er byens hovedlufthavn, men derudover fungerer den også som den primære hub for American Airlines, der ligesom Finnair er medlem af oneworld-luftfartsalliancen. Ifølge Finnairs kommercielle direktør vil det være medvirkende til, at flyselskabets passagerer kan gøre brug af American Airlines’ ”omfattende netværk”, hvis man skal videre fra den texanske gateway.

I tillæg til den nye Dallas-rute betjener Finnair også flere andre amerikanske destinationer. Flyselskabet flyver direkte  New York og Los Angeles fra både Helsinki og Stokholm, og herudover betjenes Chicago fra Helsinki samt Miami fra Stockholm. Sidstnævnte rute dog kun i vinterhalvåret.

Ruter mellem Norden og Dallas i 2018
John Ackerman er direktør for global strategi og udvikling hos Dallas-lufthavnen, og han mener, at flyselskabets nye rute kan blive et springbræt til en fremtidig vækst i internationale flyvninger. Den daglige leder af Finnair i Nordamerika, Caroline Borawski, håber, at flyvningerne vil være med til at stimulere en fremtidig efterspørgsel på rejser til USA.

“Efterhånden som efterspørgslen efter internationale rejser stiger, er Finnair glade for at kunne tilbyde kunderne flyvninger fra Dallas Fort Worth til Helsinki. De yderligere forbindelser til Europa, Skandinavien, Baltikum og andre steder opfylder både et essentielt samt et forhåbentligt kommende behov, og den er et symbol på den vigtige investering, som Finnair foretager i Nordamerika.”

Det er ikke første gang, at der er direkte flyvninger mellem Norden og Dallas/Fort Worth International Airport. I 2018 formåede den amerikanske lufthavn at tiltrække intet mindre end tre nordiske ruter, da henholds vis WOW air, Icelandair og American Airlines begyndte at flyve mellem Dallas og Reykjavik-Keflavik International Airport.

Først måtte WOW air lukke ruten som følge af økonomiske problemer, og herefter fulgte de to øvrige selskaber, der efter den hårde konkurrence heller ikke så nogen fremtiden for ruteflyvning mellem de to byer.

 

Relaterede artikler:

Finnair åbner ny rute til Dallas

CPH afviser mulighed for Dallas-rute

Icelandair trækker sig fra Dallas-rute