Dallas/Fort Worth International Airport (Foto: DFW | PR)

Finnair åbner ny rute til Dallas

Fra begyndelsen af 2022 vil Finnair, som det eneste nordiske flyselskab, tilbyde en rute til Dallas. Herudover åbner selskabet også ruter til Sydkorea og Japan.

Nu har Finnair løftet sløret for selskabets sommertrafikprogram, der indeholder næsten 100 destinationer. Den store nyhed er, at det finske flyselskab, som det eneste nordiske flyselskab, åbner en ny rute, der har den amerikanske storby Dallas som destination. Finnerne vil flyve til millionbyen i Texas fire gange om ugen. 

Flyvningerne til Dallas påbegyndes den 7. februar næste år, fortæller selskabet i en pressemeddelelse. Den nye rute bliver en del af Finnairs program for sommeren 2022, hvor de også flyver til flere andre amerikanske storbyer.

Udover Dallas vil flyselskabet tilbyde ruter til Chicago, Los Angeles og New York næste år. Hverken SAS eller Icelandair har en rute til Dallas, så Finnair vil indtil videre være det eneste nordiske flyselskab, der flyver til Dallas.

Største hub for American Airlines
Der er to lufthavne, som betjener storbyen. Dallas Love Field og Dallas/Fort Worth Airport. Det er sidstnævnte, at Finnair vil flyve europæiske turister til, og det er der flere grunde til. 

Udover at være byens hovedlufthavn, så er Dallas/Fort Worth Airport også den største hub for American Airlines, der – ligesom Finnair – er medlem af OneWorld-alliancen. Det er ikke uvæsentligt, lyder det fra Finnairs kommercielle chef, Ole Orvér, i pressemeddelelsen:

“Vi er også glade for at kunne styrke vores netværk i USA ved at tilføje Dallas som en ny destination. Her vil vores kunder få adgang til gode forbindelser til andre byer i Nordamerika gennem det omfattende netværk, som vores alliancepartner, American Airlines, har.”

Kommer langt om længe i gang
Finnair håber desuden, at man kan få sat gang i to tidligere offentliggjorte ruter. I 2019 fortalte flyselskabet, at de ville åbne en rute til sydkoreanske Busan samt en rute mellem Norden og Tokyo International Airport Haneda, der dengang var verdens femtestørste lufthavn.

Flyene til de to destinationer kom aldrig på vingerne, da COVID-19 og de medfølgende restriktioner gjorde det umuligt for turister og til dels forretningsfolk at rejse til Sydkorea og Japan. Nu håber Finnair dog, at de lempede restriktioner vil gøre det muligt at flyve til begge destinationer næste sommer.

Finnair forventer at åbne ruten til storbyen Busan til marts. Hvornår selskabet vil sende gæster til Tokyo International Airport Haneda præciseres ikke, men Finnair fortæller, at man forventer at have 40 ugentlige flyvninger mellem Helsinki og en række destinationer i Japan i sommeren 2022. 

 

Relaterede artikler:

Finnair med første Haneda-rute fra Norden

Finnair udvider med endnu en asiatisk destination

Finnair genstarter to ruter med bus som alternativ