Air Belgium A340-300

Finnair-fly til nyt belgisk flyselskab

Air Belgium skal overtage fire Airbus A340-fly fra Finnair, og flyene skal bruges til at åbne nye lavprisruter til Asien i juni 2017.

Der er travlhed i Rue Emile Francqui i den belgiske by Mont-Saint-Guibert, der ligger omkring 30 kilometer sydøst for Bruxelles. Byen er hjemsted for det nye belgiske luftfartsprojekt Air Belgium, der gerne skulle ende op i ruteflyvninger fra Bruxelles til Asien fra juni måned i år. Det er planen, at der skal flyves fra Bruxelles-Zaventem eller Bruxelles-Charleroi til flere kinesiske storbyer.

Ifølge CH-Aviation skal Air Belgium benytte Airbus A340-300 fly til opstarten, og planen er at fire fly af denne type, der tidligere har været beskæftiget hos Finnair, skal være grundstammen i flåden. Finnair gennemførte den 31. januar den allersidste flyvning med A340 på rutenummer AY074 fra Tokyo-Narita til Helsinki-Vantaa lufthavnen.

Finnair har beskæftiget syv A340-fly, hvoraf et (OH-LQG) er hugget op, mens OH-LQA og OH-LQF venter på samme skæbne. Tilbage er fire A340-fly, der angiveligt skulle være på vej til Air Belgium. Flyene (OH-LQB/LQC/LQD/LQE) står i dag parkeret i blandt andet Tarbes Lourdes Pyrénées Airport i Sydfrankrig samt i Malta International Airport i Luqa.

Mange ansøgere
Air Belgium, der skal overtage de fire A340-fly, blev etableret i 2016 af lokale belgiske luftfartsfolk med finansiel opbakning fra kinesiske investorer. Siden oktober sidste år har ledelsen i selskabet haft travlt med at bygge en organisation op og rekruttere medarbejdere, så projektet kan komme i luften inden sommeren. Flyselskabet søger eksempelvis erfarne kaptajner med mindst 3.000 timer bag sig samt 500 timer på enten A340/A330 eller A320. Kravene til First Officers er 1.500 timer samt 500 timer på de nævnte typer, mens der også søges Cruise Relief First Officers samt erfarne instruktører på A340/A330.

Herudover søger Air Belgium også et større antal kabinemedarbejdere, der skal være indstillet på at arbejde fra flere forskellige baser i en afstand på maksimalt 120 kilometer fra Bruxelles. Rekrutteringen af de nye medarbejdere til Air Belgium ventes afsluttet i løbet af februar måned, og der har været 500 ansøgere til pilotstillingene samt mellem 400 og 500, der ønskede at arbejde i kabinen for det belgiske flyselskab.

Selskabets administrerende direktør hedder Niky Terzakis, og sammen med sine ledelseskolleger har de erfaring med sig i bagagen fra blandt andet Sabena, DHL, Thomas Cook Airlines og TUI.

 

Relaterede artikler:

Finnair sender Airbus A340 på pension

Nyt belgisk flyselskab vil flyve til Asien